13. kolo
28.11.2021 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Djibril Sow (© AFP)

Frankfurt v závěru zaslouženě urval výhru proti Unionu Berlín

Skóre utkání otevřel ve 22. minutě famózní ranou domácí Sow. Za hosty sice v 62. srovnal z penalty Kruse, nicméně vítězství Orlů zařídil v páté minutě nastavení Ndicka.

Domácí vlétli do dnešního duelu ve velkém stylu a už v 7. minutě se radovali z prvního gólu, když se z protiútoku trefil Borré. K jejich smůle však stál kolumbijský střelec v ofsajdu a jeho zásah tak nemohl platit. Hned vzápětí se na druhé straně dostal do tutovky kanonýr Awoniy, ale jeho rána byla zblokovaná. Ve 22. minutě se však z ničehonic dostali do vedení domácí Orli a rozjásali zaplněné tribuny. Po rohovém kopu se k míči dostal Kostič a napálil jej na bránu. Obrana Kositčův pokus zblokovala, ovšem jen k nohám Djibrila Sowa, který se nijak nerozpakoval a z první nádherně vymetl všechny pavučinky v levé šibenici Lutheho svatyně - 1:0.

Oba týmy měly krátce na to velmi slibné příležitosti. Nejprve si skvěle naběhl Awoniyi, ale svoji aktuální formu nepotvrdil. Prakticky okamžitě mohli znovu udeřit domácí. Na krásný centr Kostiče si naskočil Kamada a jeho hlavička zazvonila o břevno! Hrálo se ve fantastickém tempu a obzvlášť Frankfurt působil ohromně odhodlaně a hnal se za dalším zásahem.

K tomu nebylo daleko ve 29. minutě, ale hlavičkující Jakič mířil jen těsně mimo. S Unionem to nevypadalo vůbec dobře, naopak Orli po hřišti doslova létali a hrozili z každé akce. Tak jako Lindström, který se zprava řítil na Lutheho. Tísněného útočníka na poslední chvíli bravurně zastavil Baumgartl! O chvíli později na Lutheho pro změnu z levé strany pádil Kostič, ale netrefil přesně. Tlak domácích byl neskutečný, bohužel pro ně bylo i neskutečné, jak lehce zahazovali obrovské šance. Aktivní Kostič poslal do vápna skvěle kroucený pas, jenže nabíhající Borré z pár metrů přestřelil bránu! Že by se snad domácí obávali "Csaplárovy pasti"?

Do druhé půle vstoupili domácí tak jako tu první zakončili a hned se dostali do velké šance, jenže Lindström centr na malé vápno podskočil. A všechny spálené šance Frankfurtu mohl v 62. minutě spočítat záložník berlínských Max Kruse, který se postavil k nařízené penaltě po faulu na Awoniyiho. Špílmachr Unionu potvrdil svůj predátorský instinkt při pokutových kopech a naprosto zkušeně poslal míč do druhého koutu brány, než skákal gólman Trapp. Vyrovnáno 1:1.

Dlouhou dobu si pak ani jeden z týmů nedokázal vytvořit žádnou gólovou příležitost a zápas směřoval k remíze. Tu ale v páté minutě nastavení odmítl domácí Evan Ndicka, který zužitkoval další ze skvělých centrů skvěle hrajícího Filipa Kostiče! 2:1

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele