11. kolo
06.11.2021 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Leon Goretzka (© AFP)

Freiburg poprvé v sezoně padnul, v Mnichově nestačil na Bayern

Svěřenci Christiana Streicha vydrželi bez porážky deset kol - nejdéle ze všech týmů v soutěži. Naopak bavorský velkoklub připisuje devátou výhru, na které má opět velkou zásluhu Robert Lewandowski. Freiburg však nemusí klesat na mysli, jelikož navzdory porážce ho o třetí příčku nikdo z konkurentů nepřipraví.

Z historického hlediska patří Freiburg k oblíbeným soupeřům Bayernu. Nicméně hosté mohli jít už v úvodní minutě do vedení, jelikož si Lucas Hernández po centru Vincenza Grifa málem vsítil vlastní gól. Ve 4. minutě rozehráli Nagelsmannovi hráči rohový kop nakrátko, což nakonec vyústilo v pokus Niclase Süleho, který mířil jenom do míst, kde se pohyboval Mark Flekken.

V minutě dvanácté chyboval Joshua Kimmich, avšak Lucas Höler nabídnutou příležitost nevyužil. Za deset minut si udělal prostor Leroy Sané, jenže zakončoval pravačkou, což byl pro muže v rukavicích ideální stav. Potom se prezentoval nůžkami Kimmich, nicméně o první změnu skóre se postaral až 120 sekund po něm Leon Goretzka.

Rodák z Bochumi se po výborném pasu od Thomase Müllera ocitnul sám tváří v tvář Flekkenovi, jemuž nedal šanci - 1:0. Nutno dodat, že pro asistujícího hráče šlo už o devátou přihrávku na gól v tomto ročníku, takže nepřekvapí, že v této statistice po jedenácti kolech není nikdo z Bundesligy lepší.

Brankář Flekken v závěru poločasu pořádně zabrnkal na nervy svým spoluhráčům i kouči, když si dovolil udělat drzou kličku dotírajícímu Lewandowskému. Po změně stran se jako první osmělil Maximilian Eggestein a střela to rozhodně nebyla marná. Následně se po Hölerově zaváhání dostal na dostřel hostující svatyně Goretzka, jenže minul.

Ten samý záložník to v 56. minutě zkoušel z první a hosty uchránila od další pohromy pravá tyčka. Poté hlavičkoval po Müllerově centru Lewandowski a balon se snesl na horní síť. V 68. minutě se znovu připomněl Leon Goretzka, když jeho výživný volej z hranice šestnáctky zřejmě líznul horní část břevna.

V minutě pětasedmdesáté rozehráli domácí zajímavou akci. Alphonso Davies už byl ve vápně, když posunul z levé strany do středu na Saného. Ten možná střílel, avšak místo toho posunul ideálně pro polského kanonýra, který si pohlídal ofsajdovou hranu a ve skluzu dopravil balon do svatyně Freiburgu - 2:0.

Svou třináctou trefou si Lewa opět pojistil vedení v tabulce střelců před zraněnými Hålandem a Schickem. V 85. minutě nebezpečně tečoval Grifův přímý kop střídající Ermedin Demirović a Neuer musel zasahovat. Následně vychytal Hölera a míč stihnul zkrotit dříve, než se k němu dostal Vincenzo Grifo. Čistého konta se ale nedočkal, protože v nastaveném čase se balon odrazil ideálně pro Janika Haberera, na jehož střelu k levé tyči byl Neuer krátký - 2:1.

Julian Nagelsmann na lavičce přeci jenom lehce znervózněl, protože dvě minuty předtím nebyl správně uznán gól Corentinu Tolissovi. Do konce utkání se ještě připomněl Serge Gnarby, avšak Flekken byl pozorný. O další body bude Freiburg bojovat v duelu s Frankfurtem. Bayern míří do Augsburgu, kde to vypadá na další pohodlné vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rich

Tohle bude hodně těžký zápas, i když Bayern hraje doma, tak Freiburg je neskutečný... Typ 3-1

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele