15. kolo
11.12.2021 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Jamal Musiala (© AFP)

Bayern těsně přehrál Mohuč a na čele tabulky si vytvořil šestibodový náskok

Bayern Mnichov si doma poradil s Mohučí 2:1. Obhájce titulu doma proti die Nullfünfer po přestávce otočil skóre, díky čemuž dosáhnul dvanáctého vítězství z patnácti odehraných kol. Soupeře tahle ztráta s favoritem zase tolik mrzet nemusí.

Svěřenci Juliana Nagelsmanna začali v liduprázdné Allianz Areně aktivněji a během úvodní desetiminutovky si připsali na konto dva střelecké pokusy. První, nepřesný, obstaral Alphonso Davies. A po něm musel Robin Zentner vyrazit jedovatou střelu Benjamina Pavarda. Na opačném konci hřiště zkusil štěstí Leandro Barreiro, jenže Neuerovi rozhodně vrásky na čele nepřidal.

Následně došlo na střet mezi Dayotem Upamecanem a Lee Jae-sungem, po kterém se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu. Rozhodčí Benjamin Cortus pro jejich požadavky neměl pochopení. Za čtyři minuty centroval do ideálního prostoru před bránou Jonathan Burkardt. Karim Onisiwo se dostal před svého strážce a hlavou rozvlnil síť - 0:1.

Domácí brankářská jednička Neuer pak předvedla další ze svých pověstných výběhů téměř až na polovinu hrací plochy. Poté akrobaticky zakončoval Thomas Müller, avšak branka mu v tomto případě byla malá. Leroy Sané málem skóroval těsně před poločasovým odchodem do šaten. Za svého gólmana na brankové čáře však zaskočil jeden z obránců.

Ve druhém dějství uběhlo z časomíry nějakých sedm minut, když Corentin Tolisso pobídnul na pravé straně nabíhajícího Kingsleyho Comana, jenž celou situaci vyřešil tím, že Zentnerovi zahrál na housličky - 1:1. Těsně před vypršením úvodní hodiny hry pálil Leroy Sané přesně do míst, kde stál muž v rukavicích.

Za pár minutek se odhodlal k technickému obstřelu znovu francouzský fotbalista, který rozhodl loňské finále Ligy mistrů. Tentokrát mu chyběly centimetry. Rozhodující moment přišel na řadu v 74. minutě. Jamal Musiala mířil po zemi z hranice velkého čtverce přesně k levé tyči, což se ukázalo býti optimálním řešením. I proto, že Zentner měl zakrytý výhled - 2:1.

Zbývající minuty už si Bayern pohlídal. A třebaže do konce sezony zbývá ještě devatenáct kol, ledacos nasvědčuje tomu, že o desátý titul v řadě nepřijde. O další body pojede bojovat v týdnu v rámci vloženého kola do Stuttgartu. Kouče die Nullfünfer Bo Svenssona může těšit, že jeho obránci nedali Robertu Lewandowskimu za celých devadesát minut ani kousíček prostoru. V úterý přivítají doma Herthu Berlín.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rich

4-0

Reagovat
REPLIKATOR

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele