10. kolo
30.10.2021 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Nové koště dobře mete! Kohfeldt dovedl ve svém prvním utkání Wolfsburg k výhře nad Leverkusenem

V prvním poločase byli nebezpečnější hostující "Vlci", kteří ale neprostřelili skvělého Hrádeckého. Po přestávce ale hosté dvakrát udeřili během tří minut po brankách Lukase Nmechy a Arnolda. Domácí se sice snažili o snížení, ale v největší příležitosti selhal v 96. minutě Alario, který neproměnil penaltu. Domácí Bayer potvrdil aktuální pokles formy, zato Wolfsburg se po dlouhé době dočkal výhry.

První příležitost očekávaného duelu měl v 8. minutě hostující Baku, který po pohledné kombinaci pořádně protáhl gólmana Hrádeckého. Finský brankář se slovenskými kořeny se zapotil i po tvrdé ráně Lukase Nmechy. Trochu překvapivě tak bylo nebezpečnější VfL, které už do zápasu vedl nový trenér Florian Kohfeldt.

Až ve 21. minutě poprvé vystrčili růžky hráči Bayeru, jejichž brejk ale nepřesně zakončil Adli. Domácí poté drželi míč převážně na svých kopačkách, ale až do konce poločasu si ani jeden z týmů nevypracoval skutečnou gólovou příležitost.

Kouč Kohfeldt se rozhodl o přestávce svůj tým trochu občerstvit a na hřiště poslal Otávia a Dodiho Lukebakia. A právě Lukebakio přichystal v 48. minutě úvodní gól zápasu! Belgický šikula oslnil tribuny fantastickým průnikem, který zakončil přesnou přihrávkou na Lukase Nmechu, jenž míč uklidil za Hrádeckého záda.

A čerstvý vítr ve Wolfsburg přivál hned tři minuty na to další zásah! Pravá strana obrany Bayeru zaspala, čehož domácí využili. První dva pokusy ještě zneškodnil skvělý Hrádecký, ale na pumelici Arnolda už byl krátký. 2:0 Ani poté neměli "Vlci" dost a Hrádecký se musel činit i při dalším ataku Nmechy.

V následujících dvaceti minutách domácí třikrát vystřídali, na hřiště se dostali Andrich, Amiri a Paulinho. A až poté se domácí konečně dostali k vlastním příležitostem. Demirbay ale mířil nepřesně a Paulinhovu šanci zneškodnil pozorný Casteels.

Další nebezpečná situace domácích však přišla až v 92. minutě, ale Alario hlavou těsně minul. O tři minuty později měl Bayer ideální možnost ke kosmetickému snížení. Hostující Lacroix stáhl ve vápně Alaria a po právu obdržel červenou kartu. Jenže sám faulovaný Alario penaltu neproměnil! Jeho neumístěnou střelu vystihl Casteels.

Autor: David Ullrich / onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V 6. kole prohrál Wolfsburg za 2,61. V 8. kole za 2,41. Ted je kurz 1,95. Nepotřebuju výhru v hcs jako v obou zápasech, stačí mě 0.

Reagovat
smazaný uživatel

1,96 bookmaker si zase honí kládu.

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele