18. kolo
08.01.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Jonathan Tah a Lucas Alario (© AFP)

Další branka Patrika Schicka pomohla Leverkusenu v duelu s Unionem jenom k remíze

Český reprezentant má tedy na kontě sedmnáct branek, přestože několik zápasů vynechal kvůli zranění. Die Werkself bude po osmnácti kolech patřit pátá příčka. Berlínský celek zůstává o jednu zpět.

Patrik Schick byl hodně aktivní už na samotném začátku zápasu. V 5. minutě mířil mimo. V té desáté zase po jeho hlavičce předvedl vynikající reflexy Andreas Luthe, který se musel krátce poté činit i proti dobré ráně z kopačky Floriana Wirtze. Za další minutku si naopak pořádně oddechl, že Jonathan Tah hlavou netrefil prostor u levé tyčky.

Během následujících minut se na brankové příležitosti marně čekalo. Více se hrálo ve středu pole. Až ve 38. minutě přišla chvíle Patrika Schicka. Hráč s číslem 14 na dresu nejprve zpracoval dlouhý balon, aby jej posunul na Moussu Diabyho. Ten si narazil s Paulinhem, avšak Luthe byl u míče o chlup dříve. Vyrazil ho ale pouze k Schickovi, který levačkou z úhlu poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Ve 45. minutě vypálil Rani Khedira. Tuhle nepříjemnou ránu Lukáš Hrádecký ​jenom odrazil před sebe, kde hlavou bleskurychle zakončoval Kevin Behrens. I s touhle porážkou si finský gólman poradil, jenže Grischa Prömel mohl doklepávat z bezprostřední blízkosti - 1:1. Velká škoda pro skvadru Gerarda Seoaneho, že inkasovala vždy nepopulární "šatňák".

Mrzet to mohlo o to víc, že už pět minut po změně stran přiletěl do vápna domácího celku balon, který se dostal až k Maxi Krusemu. Třiatřicetiletý fotbalista chtěl zřejmě střílet, jenže místo toho stvořil ideální přízemní přihrávku pro Grischu Prömela, jemuž na malém vápně stačiho akorát nastavit pravačku - 1:2. Piero Hincapié vehementně reklamoval ofsajd, jenže právě on byl tím hráčem Bayeru, který si linii nepohlídal.

Sám Kruse mohl domácí zmrazit v 56. minutě, kdyby ovšem necílil jenom do boční sítě. Po necelých sedmdesáti minutách hry měl blízko k vyrovnání Paulinho. Andreas Luthe se vyznamenal. V 78. minutě to byl znovu Max Kruse, kdo pořádně vylekal Hradeckého. Po jeho střele se míč odrazil od břevna do bezpečí z pohledu muže v rukavicích.

V 84. minutě posunul Schick na Karima Bellarabiho, který z pravé strany odcentroval před bránu, kde nejvýše ze všech vyskočil Jonathan Tah a razantní hlavičkou srovnal na konečných 2:2. I proto, že v poslední minutě řádné hrací doby Hrádecký konečky prstů likvidoval šanci Andrease Voglsammera a že Bastian Oczipka v poslední příležitosti tohoto střetnutí našel pouze tyč.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele