28. kolo
02.04.2022 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Lucas Alario (© AFP)

Ani gól Vladimíra Daridy Hertě v Leverkusenu k bodům nepomohl

Bývalý český reprezentant krátce před koncem úvodního poločasu snižoval na konečných 1:2. Ve druhém dějství se na trávník dostal poprvé po zranění i Patrik Schick, nicméně na jednadvacátou trefu si bude muset minimálně týden počkat.

První dobrou šanci si už ve 3. minutě připsal na konto Mitchel Bakker, jenže cílil pouze do boční sítě. Po uplynutí úvodní dvacetiminutovky se do zakončení dostal Karim Bellarabi a Marcel Lotka, který pět minut předtím musel vystřídat zraněného Alexandera Schwolowa, předvedl svůj zahajovací úspěšný zákrok.

Během další čtvrthodiny žádnou práci neměl. Avšak potom přišla minuta pětatřicátá, ve které Moussa Diaby poslal z pravé strany přízemní balon do vápna, který si sebral Lucas Alario, načež se otočil kolem obránce a střelou do šibenice poslal Bayer do vedení - 1:0. A za pět minutek byl v BayAreně ještě veseleji.

Opět to byl Diaby, kdo servíroval přibližně jedenáct metrů od brány číhajícímu Karimu Bellarabimu, jenž si míč zpracoval, aby jej v následující sekundě poslal po zemi k pravé tyči - 2:0. Kevin-Prince Boateng si stihnul na lavičce prohlédnout zblízka žlutou kartu, avšak hned po rozehrávce se jeho týmu podařilo zaznamenat kontaktní gól.

Maximilian Mittelstädt centroval na zadní tyč, kde se do míče opřel Vladimír Daridy. Po odrazu od země se balon zastavil až v síti, přestože před českým záložníkem stálo klubko hráčů - 2:1. Krátce poté se chtěl druhou trefou v rozmezí deseti minut blýsknout Argentinec Alario, leč Lotku nepřekonal. A neskóroval ani Tousart, třebaže si Hrádecký evidentně nebyl svým zákrokem jistý.

Ve druhém poločase se borci toho či onoho mančaftu dostávali do zakončení jen velmi obtížně. Hlavička Sardara Azmouna vypadala čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací coby nadějně, jenže mezi tři tyče se nevešla. Íránský reprezentant nebyl úspěšný ani šest minut poté. Mrzet ho to ale nemuselo. Také proto, že Vladimír Darida v samotném závěru nepředvedl nejnebezpečnější pokus.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad Hertha nevyhraje 2 zápasy za sebou vypsaná jako outsider.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele