21. kolo
05.02.2022 15:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Moussa Niakhaté (© AFP)

Hoffenheim znovu zaváhal, tentokrát nestačil na Mohuč

Ještě v prvním lednovém zápase se Hoeneßovi svěřenci prezentovali ve vynikajícím světle a dělali si zálusk na třetí místo v tabulce. Jenže od té doby čtyřikrát za sebou prohráli, což vyústilo ve ztrátu, která však stále není nesmazatelná. Ani die Nullfünfer neprožívají nejlepší období, takže není pochyb, že jsou za devátou výhru v sezoně velmi rádi.

Přitom kdo ví, jak by to o první únorové sobotě roku 2022 bývalo dopadlo, kdyby Ruttner po Kramarićově centru necílil hlavou jenom do tyče. Po čtvrthodině se za hoffenheimskou obranou objevil Jonathan Burkardt a přízemní střelou skóroval. Bohužel jej opakované záběry usvědčily z ofsajdu.

Na tohle zklamání chtěl rodák z Darmstadtu dát zapomenout ve 24. minutě, ale Olivera Baumanna příliš neohrozil. A při další akci pro změnu vůbec netrefil zařízení. Po půlhodině se do zakončení dostal Munas Dabbur. Ani jemu se nepodařilo hlavičkovat pod břevno. A protože i ve zbývajících minutách prvního poločasu chyběla borcům na trávníku přesnost, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.

Ten se mohl stát minulostí dvě minutky po startu druhého dějství, kdyby ovšem Dabbur neorazítkoval tyčku. Na opačném konci hřiště dostal moře prostoru ve vzdálenosti dvaadvaceti metrů od brány Jean-Paul Boëtius a s jeho maximálně nepříjemnou střelou měl Baumann plné rukavice práce. V 64. minutě o sobě dal vědět Ihlas Bebou, jenže síť trefil jenom z boku.

Krátce po něm minul branku ze vzdálenosti čtyř metrů Karim Onisiwo. V 75. minutě se ujal přímého kopu Anton Stach a jeho přízemní, skákavá střela nakonec skončila těsně vedle levé tyče. V 79. minutě Lee Jea-sung převzal míč od Onisiwa, aby celou akci, k veliké radosti kouče Svenssona, vyřešil nekompromisní ranou pod břevno - 1:0.

Už v 81. minutě zahrál Dennis Geiger ve vlastním vápně rukou, načež si sudí Christian Dingert šel prohlédnout záznam. Penalta byla jednoznačná, tak jako sebevědomí jejího exekutora Moussy Niakhatého, který neomylně cílil pod břevno - 2:0. Ve zbývajících minutách si domácí počínali až příliš zkušeně na to, aby dopustili ještě nějakou dramatizaci tohoto střetnutí.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele