9. kolo
22.10.2021 20:30 CET
4 : 1
(3:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Karim Inisiwo (© AFP)

Mohuč v rámci 9. kola s přehledem porazila Augsburg

Svěřenci Bo Svenssona tak rázně ukončili sérii tří porážek v řadě, kdy postupně nestačili na Leverkusen, Union Berlín a Dortmund. Die Fuggerstädter se tváří býti ideální protivníkem pro napravení si sebevědomí, jelikož od začátku sezony se řadí k největším kandidátům na boj o udržení.

Prakticky už od samotného úvodu byl hodně aktivní nakonec dvougólový hrdina Jonathan Burkardt. Do první šance se dostal už ve 3. minutě, ale Rafal Gikiewicz mu včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel. V 10. minutě došlo na situaci tři na tři. Silvan Widmer přihrával z pravého křídla, přičemž stoper Robert Gumny nedokázal míč trefit, takže propadl až ke Karimu Onisiwovi, jenž si před brankářem vyčíhal ten správný okamžik, aby mohl rozvlnit síť - 1:0.

Pojistku mohl prakticky ihned přidat Burkardt, jenže Gumny tentokrát tečoval nebezpečně vyhlížející střelu do bezpečí. Po další akci už se opět radovala většina z bezmála dvaceti tisícovek diváků v Mewa Areně. Mohuč po odebrání balonu soupeři bleskově přešla do ofenzivy. Burkardt v pádu stačil posunout na pravou stranu vápna pro Stefana Bella, jenž z voleje zahrál Gikiewiczovi na housle - 2:0.

V 18. minutě málem definitivně dorazil hosty Onisiwo, avšak jeho obstřel mířil nad břevno. Další gól tedy padl až osm minut poté. Onisiwo, opět na pravé straně, poslal v nelehké pozici optimální centr na zadní tyč, kde nebohý Robert Gumny jaksi nestačil zareagovat na výskok Jonathana Burkhardta, jehož hlavička tudíž skončila přesně na místě určení - 3:0.

Necelých deset minut poté zakončoval prakticky z totožného prostoru a stejnou částí těla Karim Onisiwo. Muž v rukavicích byl v tomto případě maximálně pozorný. Stejně si rodák z polského města Olsztyn počínal i v minutě čtyřicáté, když skvěle vychytal Burkardta. Mohučský útočník potom posunul na kolegu Boëtiuse, jehož rána skončila vedle tyče, což si fotbalista s pětkou na dresu zopakoval i dvě minuty po startu druhé půle.

Až v 56. minutě se osmělili Weinzierlovi borci. Daniel Caligiuri šikovně pobídl Rubéna Vargase, jenž kromě vyběhnuvšího Zentnera přehodil i celou bránu. Po hodině hry zatoužil po druhé trefě v utkání Stefan Bell. Jeho hlavička však nebyla přesná. V 69. minutě vymyslel André Hahn přízemní centr do vápna, kde se štěstím dokázal pravačkou snížil Andi Zeqiri - 3:1.

Pokud si však Augsburgští mysleli, že ve zbývajících dvaceti minutách mohli tenhle duel ještě zdramatizovat, vyvedl je Jonathan Burkardt už za necelých 120 sekund z omylu, když uklidil z hranice šestnáctky k levé tyči přihrávku od Karima Onisiwa - 4:1. Svoje příležitosti pak zahodili Barreiro, Martín i Ingvartsen. Při té největší udělal prchající Onisiwo kličku gólmanovi, jenže v té rychlosti už nestihl zacílit do odkryté branky. I tak oslavil se svým týmem vcelku pohodlnou výhru.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka by znamenala zisk pro společnosti, proti kterým bojujeme . Nesmí se to stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele