3. kolo
28.08.2021 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Tim Lemperle (© AFP)

Köln se zásluhou pozdní trefy raduje z vítězství nad Bochumí

Dvě výhry ze tří zápasů nové sezony, to je bilance, se kterou dost možná ani kouč Kölnu Steffen Baumgart nepočítal. Nicméně do závěrečného kola zbývá odehrát ještě spoustu duelů a i obyčejná reprezentační pauza může tým vyvézt z rytmu. VfL naopak zřejmě přijde vhod.

Už ve 4. minutě se skoro mohlo na RheinEnergieStadionu slavit, kdyby Anthony Modeste po centru Benna Schmitze neorazítkoval pouze vnější stranu tyče. Ve 12. minutě zkusil štěstí Ondrej Duda, nicméně Manuel Riemann se v tomto případě opravdu nezapotil. Následně rozehráli domácí rychlou akci, v jejímž finále zakončoval do brankářova protipohybu Dejan Ljubicic. Videozáznam však potvrdil, že si při přebírání míče pomohl rukou.

Dále se tedy pokračovalo za nerozhodného stavu, který platil i poté, co z otočky střílel Duda. Během úvodní pětačtyřicetiminutovky musela bochumská jednička zasahovat už pouze jednou, a to proti nevýrazné hlavičce Floriana Kainze. Šest minut po startu druhého dějství Simon Zoller našel hlavu Sebastiana Poltera, který mířil jen těsně nad.

V 68. minutě jen o malý kousek minul Jonas Hector. Nově příchozí Tim Lemperle hned pobídnul Modesteho, jehož volej z hranice šestnáctky skončil na levé tyči. Francouzský útočník se do zakončení dostal za sedm minut znovu a i tentokrát mu chyběly centimetry. Všechno tedy musel "rozseknout" až Louis Schaub v minutě dvaaosmdesáté.

Kainz mu z levé strany naservíroval do vápna skvělý centr, na který v podstatě stačilo už jenom nastavit pravačku - 1:0. Pak po rohovém kopu zahrozili die Unabsteigbaren. Jenže ještě předtím, než jim bylo souzeno skórovat, však obdrželi druhou branku. Český záložník Tomáš Ostrák výtečně zpracoval balon, aby jej poslal přímo před hostující svatyni, kde měl před sebou snadnou úlohu pro změnu Tim Lemperle - 2:0.

Velká klika pro Kozly, že skóroval, jelikož následně našel Ganvoula ve vápně Simona Zollera, který si nejprve kulatý předmět zpracoval, načež jej díky teči Jonase Hectora poslal do sítě - 2:1.

Kontaktní zásah ovšem přišel až příliš pozdě, jelikož prakticky hned poté fouknul Benjamin Cortus naposledy do svojí píšťalky a duel ukončil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele