21. kolo
05.02.2022 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Anthony Modeste (© AFP)

Modeste vystřelil Kölnu další tři body

V tabulce kanonýrů se francouzský útočník Modeste pomalu začíná dotahovat na Erlinga Haalanda. Celek z města nad řekou Rýn, který v minulé sezoně udržel Bundesligu až díky druhému barážovému duelu proti Kielu, teď díky formě svého nejlepšího střelce atakuje po jednadvaceti kolech pohárové příčky. Oproti tomu Freiburg stále marně hledá formu z první poloviny sezony.

Úvodní dvacetiminutovka se nesla spíše ve znamení opatrnosti a nepřesností. A když už se Mark Uth ocitnul v dobré palebné pozici, jeho pokus byl zblokován. Krátce po něm netrefil bránu Ermedin Demirović, a také Modeste při své první šanci selhal. Všechno si ovšem vynahradil už za necelých šedesát sekund.

Konkrétně běžela 23. minuta, když vytěžil maximum z kvalitní práce kolegy Jana Thielmanna, jenž mu servíroval přihrávku na hranici vápna, aby placírkou pravé nohy z voleje obstřelil Marka Flekkena a počtrnácté v aktuálním ročníku rozvlnil síť - 1:0. Zbytek prvního poločasu žádný atraktivní fotbal nepřinesl. Až v nastaveném čase přinutil Maximilian Eggestein k tygřímu skoku Marvina Schwäbeho a po následném rohu hlavou cílil vedle Lienhart.

Pět minut po změně stran přiletěl do vápna Kozlů přízemní centr z levé strany. Roland Sallai přibližně ze vzdálenosti penaltového puntíku střelou z první skóroval. Jenže tuhle vyrovnávací branku nemohl Felix Brych při nejlepší vůli uznat, protože v ofsajdu se pohybující Nico Schlotterbeck zakrýval gólmanovi výhled.

Svěřenci Christiana Streicha začínali postupně přebírat otěže hry, avšak nedařilo se jim dostat se na dostřel domácí svatyně. A když už se to Christianu Günterovi ve třiasedmdesáté minutě podařilo, radost mu pokazil Schwäbe. V závěrečné desetiminutovce se ještě snažil navýšit vedení svého týmu Ondrej Duda, nicméně deset tisícovek fanoušků a fanynek nakonec na RheinEnergieStadionu vidělo pouze jediný regulérní gól.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele