19. kolo
30.01.2021 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost Theodora Gebre Selassieho a Maximiliana Eggesteina (© AFP)

Schalke bere po třech prohrách bod s Werderem

Schalke 04 po třech prohraných zápasech a tristní bilanci letošního ročníku bundesligy remizovalo v Brémách. Tým z Gelsenkirchenu měl výhru na Werderu na dosah, avšak v 77. minutě vyrovnal na konečných 1:1 Mohwald.

Ani získaný bod však pro Schalke v aktuální situaci vůbec nic neřeší. Svěřenci trenéra Grosse jsou v tabulce nejvyšší německé soutěže s osmi body poslední a na předposlední Mainz ztrácí dva body. Brémy jsou s dvaadvaceti body jedenácté.

Hosté během lednového přestupového období značně posilovali, přesto byli v zápase v Brémách považováni za outsidera. Úvod utkání byl však jednoznačně v režii Schalke. To se do první šance dostalo již ve 3. minutě, kdy však Hoppe střílel pouze těsně vedle levé tyče.

Ve 38. minutě se dokonce Schalke dostalo do vedení. Amine Harit ukázal svůj fotbalový um a vyslal líbivou přihrávku na Omara Mascarella. Ten posléze prudce vystřelil do odkryté části brány a poslal tak Schalke do vedení. Do kabin se šlo za stavu 0:1, přičemž od hráčů Brém jsme se v první půli ničeho nedočkali.

Do druhého poločasu vstoupili hráči Schalke se značně defenzivnější taktikou a Brémám se dlouho nedařilo tuto obrannou linii prolomit. Až v 75. minutě musel brankář Schalke Fährmann vytáhnout solidní zákrok proti střele Osaka.

V 77. minutě se však Werderu podařilo vyrovnat. Milot Rashica vyslal přihrávku na Mohwalda, jenž přízemní střelou ze střední vzdálenosti zakončil do pravého dolního rohu.

A v nastaveném čase zápasu to už málem vypadalo, že Schalke dokonce odjede opět úplně bez bodů! Gólově se totiž prosadil Eggestein, avšak vzápětí byl gól odvolán kvůli ofsajdu. Body se tedy v Brémách nakonec dělily.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
HunterRomario

3:1

Reagovat
johnn

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele