7. kolo
08.11.2020 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Hoffenheim prohrál ve Wolfsburgu, šanci na vyrovnání z penalty zahodil Dabbur

Hoffenheim prohrál svůj zápas sedmého kola bundesligy na půdě Wolfsburgu. O výsledku zápasu rozhodl vesměs první poločas, po kterém domácí vedli 2:0.

První velkou šanci zápasu si vypracovali už ve 3. minutě domácí. Weghorst nahrával v pokutovém území Hoffenheimu Brekalovi, jehož střela však skončila po odrazu jednoho z hostujících hráčů pouze v zámezí.

V 5. minutě už se Wolfsburg skutečně do vedení dostal. Steffen se dostal k míči v pokutovém území hostů a přízemní střelou ke vzdálenější tyči poslal domácí do jednogólového vedení. Celou situaci z důvodu možného ofsajdu ještě překontrolovával VAR, nakonec však gól uznal.

A ve 26. minutě přidali domácí další gól. Weghorstův střelecký pokus brankář Baumann vyrazil, odražený míč se však dostal ke Steffenovi, který míč poslal znovu Weghorstovi a ten už se tentokrát nemýlil a zvýšil na 2:0.

Před koncem první poločasu, ve 40. minutě, mohl Hoffenheim snížit. Dabbur však tváří v tvář brankáři Casteelsovi zakončil pouze těsně vedle.

V 55. minutě mohl Wolfsburg zvýšit na 3:0. Hráči domácích rozehrávali volný přímý kop nacvičeným signálem, po kterém se míč dostal do pokutového území k úplně osamocenému Rousillonovi, jehož střelu však Baumann vyrazil.

A další pokus na zvýšení gólového rozdílu dostal Wolfsburg v 82. minutě, když Vogt ve vlastním pokutovém území fauloval Schlagera a sudí Jablonski nařídil pokutový kop, který však vzápětí neproměnil Weghorst.

V 87. minutě navíc Hoffenheim snížil, když se po nákopu Vogta a obrovské chybě Brookse gólově prosadil Adamyan, jenž přišel na hřiště jako střídající hráč v 59. minutě.

Neproměněná penalta i další šance mohla Wolfsburg ještě hodně mrzet, ve 3. minutě nastavení druhého poločasu totiž zahrál rukou ve vlastním pokutovém území Arnold a Hoffenheim dostal v samotném závěru zápasu příležitost na vyrovnání. Casteels však vychytal Dabburův pokus a všechny body tak nakonec zůstaly ve Wolfsburgu.

Pro Wolfsburg výhra znamená - alespoň před odehráním zápasu Leverkusen - Mönchengladbach - posun na šesté místo, které by na konci sezóny zaručovalo účast v evropských pohárech. Hoffenheim je po sedmi odehraných kolech se sedmi body třináctý.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele