3. kolo
04.10.2020 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Augsburg napotřetí nevyhrál, ve Wolfsburgu aspoň plichtil

Wolfsburg ani na třetí pokus nedokázal urvat v Bundeslize vítězství a i potřetí si na své konto připsal nerozhodný výsledek. Úplně nejlépe si tak nespravil náladu po neúspěšném působení ve čtvrtém předkole Evropské ligy, v němž vypadl s aténským AEK, a v ligové tabulce se z patnácté příčky výše zkrátka nevymanil. Hosté naopak po dvou výhrách první body ztratili.

V lepší formě se před tímto soubojem nacházeli svěřenci trenéra Heika Herrlicha, kteří v úvodních dvou kolech skolili Union Berlín i Dortmund, a díky nynější uhrané plichtě se posunuli dokonce na druhé místo za vedoucí Lipsko. Na start do ročníku si určitě stěžovat nemůžou, byť teď svému protivníkovi za celých devadesát minut nevsítili jedinou branku.

Tým vedený koučem Oliverem Glasnerem hodlal co nejrychleji zapomenout na fakt, že letos si základní fázi Evropské ligy, na rozdíl od loňské sezóny, nezahraje. Musí se už soustředit naplno pouze na domácí scénu, kde přece jenom má co napravovat. Nakonec alespoň protáhl svou sérii neporazitelnosti s Augsburgem, a to už celkově na v pořadí šesté střetnutí v řadě.

"Vlci" se objevili v první větší příležitosti tohoto měření sil, a to v 6. minutě. Brekalo podnikal na levé straně hrací plochy, následně uvolnil svou přihrávkou Paula Otávia, který adresoval svou dlouhou přihrávku na hranici brankového území, kam si naběhl Weghorst, jeho pokus z blízkosti každopádně zlikvidoval fantastickým reflexivním zákrokem gólman Gikiewicz.

V 11. minutě se ozvali taktéž Fuggerstädter. Iago ve vápně stačil míč prostrčit dozadu na Gregoritsche, ten se chytrou kličkou zbavil bránícího Brookse a levačkou bleskově vypálil, ke své smůle ovšem z vyložené pozice trefil jen boční síť. V 18. minutě chtěl změnit dosud bezgólový stav Paulo Otávio, nicméně namířil střelu vážně vysoko nad hostující bránu.

Ve 21. minutě si další tutovku vytvořil Augsburg, a to prostřednictvím Niederlechnera, jenž zaběhl za soupeřovu obranu, v pokutovém území ale tak dlouho váhal se zakončením, až nakonec míč nasměroval jen hodně mimo kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi. Ve 45. minutě mohl naopak udeřit Wolfsburg, Arnold se však svým přímým kopem neprosadil.

Ani druhý poločas s sebou žádnou branku nepřinesl. V 53. minutě mohl zacílit Mehmedi po pobídce Roussillona, avšak merunu stačil vyrazit jednoruč do bezpečí výtečný Gikiewicz, v 67. minutě na augsburského muže v rukavicích nevyzrál ani Brekalo. V 82. minutě zazlobil též švábský celek, Finnbogasonovu možnost ovšem nakonec stačil vyřešit brankář Casteels.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele