31. kolo
24.04.2021 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Håland sestřelil Wolfsburg dvěma góly a udržel pro něj naději na Ligu mistrů

Borussia potvrdila dobrou formu z poslední doby a nyní zvítězila potřetí za sebou, v přímém souboji o Ligu mistrů totiž udolala konkurenční Wolfsburg v poměru 2:0. Jediným střelcem se stal norský kanonýr Erling Håland, který v této sezóně Bundesligy skóroval již pětadvacetkrát a v tabulce ligových střelců se osamostatnil na druhém místě. Borussia sice zůstává na páté pozici s pětapadesáti body, ale ztráta na nejlepší čtyřku je téměř nicotná.

Dortmund zaostává za čtvrtým Frankfurtem o jediný bod a právě na svého sobotního konkurenta ztrácí body dva, VfL tedy patří třetí příčka. Svěřenci prozatímního trenéra Edina Terziče dosáhli na tříbodový zisk i přesto, že závěrečnou půlhodinu dohrávali v oslabení. Do první šance se dostali domácí a to po necelých sedmi odehraných minutách, avšak po autovém vhazování pálil osamocený Otávio hodně nepřesně.

Favorizovaní hosté poprvé zahrozili po necelé čtvrthodině hry a hned se dokázali prosadit. Baku totiž vymyslel velmi nepovedenou zpětnou přihrávku, kterou převzal právě ostrostřelec Håland a svůj samostatný únik zakončil s grácií, jelikož i v obležení dvou protihráčů propálil bezmocného brankáře Casteelse z mírného úhlu. Vlci v následujícím průběhu tlačili a deset minut před přestávkou málem srovnali, ale Gerhardt mířil z pěti metrů těsně vedle pravé tyče.

Domácí vlétli aktivně také do druhého dějství a další slibnou příležitost si vytvořili ani ne po šedesáti odehraných sekundách, ovšem volný Weghorst nasměroval balón příliš vysoko. Za další čtyři minuty se blýskl Casteels proti pohotově ráně agilního Hålanda a vzápětí zaskakoval za Casteelse až záložník Arnold, jenž po hlavičce Akanjiho odvracel balón do bezpečí půl metru před brankovou čarou.

BVB si přeci jen zkomplikovalo situaci v 59. minutě. Jude Bellingham ve středu hrací plochy zbytečně atakoval Mbabua, rozhodčí mu po druhé žluté kartě udělil také kartu červenou a utkání tak pro něj předčasně skončilo. Dortmund i tak pojistil svůj náskok v polovině druhé půle. Přesnou mušku měl opět Håland, neboť po kolmici Dahouda přeběhl více než polovinu hřiště a pak nekompromisně zavěsil do levého spodního rohu. Wolfsburg se ani při přesilovce vůbec na nic nezmohl a i ke korigování stavu měl poměrně daleko.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele