5. kolo
25.10.2020 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Arnold střílí vítězný gól Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburg si poradil s Bielefeldem a posunul se do středu tabulky

"Vlci" z Wolfsburgu potvrdili úlohu favoritů proti nováčkovi z Bielefeldu a hlavně díky skvělým momentům v rozmezí 19. - 20. minuty zvítězili nejtěsnějším poměrem 2:1. Arminia dokázala zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem snížit, jenomže ve zbývajícím průběhu se už na kýžené vyrovnání nezmohla. VfL se v tabulce Bundesligy nachází na desáté pozici se sedmi body, hostům patří čtrnáctá příčka se čtyřmi body.

Úvodní nadějnější možnost se zrodila po dvanácti minutách hry, kdy na hranici ofsajdu převzal kolmici Steffen a po samostatném úniku se svou střílenou přihrávkou snažil najít někoho ze svých spoluhráčů, ovšem míč skončil výrazně vedle protější tyče. Domácí se přeci jen radovali z vedení o sedm minut později. Wouter Weghorst obdržel balón zády k brance od Maximiliana Arnolda a po elegantní otočce zamířil z deseti metrů doprostřed branky.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový. Do černého tentokráte mířil sám Arnold, který po rozpačité rozehrávce protivníka obdržel nabídku od Mehmediho do volného prostoru a po zemi zavěsil přímo ke vzdálenější konstrukci mimo dosah bezmocného gólmana Ortegy. Tři minuty před přestávkou chtěl definitivně rozhodnout Philipp, ale jeho dělovka ze střední distance proletěla o metr vedle levé tyče.

V 57. minutě se dvěma úžasnými zákroky blýskl Otega, když si nejprve brilantně poradil s hlavičkou zblízka a krátce nato famózně vychytal i Steffena. Dvacet minut před koncem se hostující strážce branky dopustil obrovské hrubky a míč po centru z pravé strany mu vypadl z náručí, včasným odkopem před brankovou čarou ho musel zachraňovat až střídající Behrendt. Po následném rohovém kopu byl mnohem blíže ke skórování Lacroix.

Ten krkolomně poslal odražený balón na branku a k jeho smůle orazítkoval bližší spojnici. Hosté v 80. minutě z ničeho nic vykřesali naději na bodový zisk, po skvostné nahrávce Doana zakroutil balón do levého spodního růžku zcela zapomenutý Sven Schipplock. Za další tři minuty chtěl srovnat Prietl, jenž napálil před sebou stojícího Klose a míč trefil protější tyč. V samém závěru nepřidal svůj druhý gól v utkání Weghorst, jelikož z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil břevno.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele