34. kolo
22.05.2021 15:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Mainzu (© AFP)

Mainz zakončil vynikající jaro výhrou na stadionu čtvrtého Wolfsburgu

"Vlci" dvakrát dotáhli náskok soupeře, nicméně ten se nakonec zásluhou Stefana Bella radoval z vítězství. Domácí však měli před tímto utkáním dostatečný náskok, takže si zahrají Ligu mistrů. A pokud budou Die Nullfünfer podávat v příštím ročníku takhle kvalitní výkony, s velkou pravděpodobností z toho bude po čtyřiatřicátém kole lepší než dvanácté místo.

Mezi třemi tyčemi dostal před Robinem Zentnerem přednost Finn Dahmen a první výborný zákrok si připsal v 11. minutě, když skvělým reflexem nedovolil, aby Wouter Weghorst oslavil svůj jubilejní stý bundesligový zápas čtyřiapadesátým gólem. V závěru úvodní dvacetiminutovky se musel činit ještě proti pokusu Kevina Mbabua.

Ve dvaatřicáté minutě přišel na hrací plochu Danny Latza, jenž po sezoně po šesti letech změní klub. Z Mainzu se přesune do Schalke, takže bude hrát 2. Bundesligu. Do děje tohoto mače výrazněji nezasáhnul, ale těsně před poločasovým odchodem do šaten mohl sledovat, kterak se jeho spoluhráči dostali do přečíslení, které zakončil Robin Quaison nezištnou přihrávkou na lépe postaveného Jean-Paula Boëtiuse, jehož přízemní střela se zastavila až v síti - 0:1.

Jak nedobře svěřenci Olivera Glasnera první půli zakončili, tak dobře začali tu druhou. Z časomíry uteklo přesně 120 sekund, když Maximilian Philipp při centru Paula Otávia z levé strany, který směřoval na bližší tyč, předskočil pozdějšího hrdinu Stefana Bella a pravačkou zády k bráně vykouzlil nádhernou branku - 1:1.

Sedm minut poté se znovu radovali hráči klubu, ve kterém kdysi působil český obránce Zdeněk Pospěch. Karim Onisiwo tváří v tvář muži v rukavicích neuspěl, nicméně odražený balon si sebral Robin Quaison, a protože měl čas, rozvážně jej uklidil po zemi k levé tyči, takže tento ročník zakončí se šesti střeleckými zářezy - 1:2.

Jenže ani tohle vedení hostům příliš dlouho nevydrželo. V 66. minutě se parádní ranou z nějakých pětadvaceti metrů připomněl João Victor. Jelikož letěla rovnou do pravého vinglu, Dahmen na ni nedosáhnul - 2:2. Za dalších jedenáct minut rozhodl na malém vápně stojící Stefan Bell, když hlavou uklidil na místo určení centr Edmilsona Fernandese od rohového praporku - 2:3. Xaver Schlager svoje dobré příležitosti na vyrovnání nevyužil, neboť jednou přestřelil a podruhé mířil do tyče.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele