27. kolo
03.04.2021 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Josip Brekalo (© AFP)

Wolfsburg splnil roli favorita, výhru nad Kolínem zařídil Brekalo

Vlci z Wolfsburgu potvrdili domácí neporazitelnost a dalším vítězstvím se přiblížili k postupu do Ligy mistrů. Zápas s Kolínem nabídl vyrovnanou bitvu, kterou nakonec jediným gólem rozhodl chorvatský útočník Josip Brekalo.

Domácí jsou v aktuální sezóně známí především hrou založenou na poctivé defenzivě, ta však v úvodu zápasu s Kolínem trestuhodně propadla, když ve 14. minutě nechala trestuhodně nehlídaného Jonase Hectora, který po Katterbachově centru z voleje napálil břevno.

Vlci si svou první šanci připravili ve 33. minutě, Schlager svým technickým pokusem z hranice vápna ale o pár centimetrů minul levou tyč Hornovy brány.

Fotbalově nijak zvlášť atraktivní duel nakonec rozhodla 69. minuta. Domácí kanonýr Weghorst při průniku do vápna ztratil balanc, v pádu však stihl posunout míč Josipu Brekalovi a ten svižnou střelou z první propálil všechno co mu stálo v cestě.

Hosté nijak nebezpečným dojmem nepůsobili, v samotném závěru si ale nakonec málem bod z Volkswagen Areny vybojovali. Opět jim to umožnila nezvykle nedůsledná obrana Wolfsburgu, která umožnila pro centr Kainze ve vápně vyskočit hned dvojici Kolíňanů, Skhiri s Czichosem si ale ve vzduchu spíš překáželi a hlavička prvního jmenovaného tak nakonec k velké úlevě domácích skončila nad bránou.

Wolfsburg tak ubránil jednobrankový náskok a po vítězství 1:0 se výrazně přiblížil postupu do Ligy mistrů, poněvadž na pátý Dortmund má náskok už jedenácti bodů. Kolín naopak posedmé v řadě nevyhrál a zůstává šestnáctý.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
cologneFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele