12. kolo
15.12.2020 20:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Stuttgart díky výbornému závěru vydoloval ze zápasu s Unionem alespoň bod

VfB bylo po snovém mači proti Dortmundu, který vyhrálo v Signal Iduna Parku 5:1, odhodláni stoprocentně uspět i proti Die Eisernen. Brzká trefa soupeře však značně pozměnila plány. V nastaveném čase se mu podařilo vyrovnat, přičemž dva zásahy si tentokrát nepřipsal Silas Wamangituka, nýbrž Sasa Kalajdžić, jenž přišel na trávník teprve v 80. minutě.

Jak naznačeno, už ve 3. minutě fauloval Konstantinos Mavropanos protihráče Sheralda Beckera. Za svůj zákrok byl oceněn žlutou kartou, což pro obránce takhle brzy nikdy není dobré. Zároveň dostali svěřenci Urse Fischera příležitost zahrávat přímý kop z poměrně nadějné pozice. Míč se snesl k Marvinu Friedrichovi, jehož hlavička skončila v protilehlém horním rohu brány - 0:1.

Teď tedy byli na řadě domácí. Málem se dočkali ve 12. minutě. Mateo Klimovicz nejprve přinutil Andrease Lutheho k vynikajícímu zákroku, a poté stihl Christopher Lenz včas uklidit před dotírajícím Nicolásem Gonzálezem. Gregor Kobel se musel činit nedlouho po vypršení úvodní dvacetiminutovky, když jeho pozornost vyzkoušel Cedric Teuchert.

Útočník ve službách berlínského celku pálil těsně před koncem poločasu ještě jednou, nicméně o kousek vedle. Krátce předtím neuspěl z nějakých patnácti metrů Sheraldo Becker. Do druhého poločasu nastoupily v dresu celku z Bádenska-Württemberska hned dvě čerstvé síly. Jednou z nich byl Daniel Didavi, který už za dvě minutky pobídl Gonzáleze, jehož pokus skončil na břevnu.

Argentinský forvard dostal následně přihrávku i od druhého střídajícího borce, kterým byl Tanguy Coulibaly. Bohužel pro celý Stuttgart však mířil mimo. Ve čtyřiašedesáté minutě se snažil Lutheho chybku potrestat Gonzalo Castro. Jenže nejprve nastřelil Friedricha, a potom si s míčem ve spolupráci s gólmanem poradil Robin Knoche.

Hosté byli ve druhé půli směrem dopředu neviditelní až do 77. minuty. Tehdy nacentroval Lenz z levé strany do vápna, kde neomylně k pravé tyči hlavičkoval Taiwo Awoniyi - 0:2. Tohle už vypadalo pro Union hodně vesele, nicméně za tři minutky poslal Pellegrino Matarazzo do hry Sasu Kalajdžiče, který se za důvěru odvděčil do 300 sekund.

Další střídající hráč Philipp Klement centroval od rohového praporku na bližší tyč, kde jeho rakouský spoluhráč dokázal vyskočit nejvýše za všech, třebaže byl tísněn Robinem Knochem - 1:2. V 90. minutě pak přidal druhou trefu, když si zpracoval Didaviho centr a následně poslal míč pravačkou na místo určení - 2:2.

Rozhodčí Sacha Stegemann však s uznáním tohoto zásahu otálel, protože si nebyl jistý, jestli si náhodou Kalajdžić nepomohl při zpracování rukou. Po nějakých třech minutách branku uznal. O vítězství Unionu mohl ještě do závěrečného hvizdu rozhodnout Akaki Gogia, leč Urs Fischer neměl při střídání tak šťastnou ruku, jako jeho protějšek na lavičce Stuttgartu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zřejmě vyhrají na Dortmundu a následně prohrají s Unionem???? Tolik štěstí nemohou mít určité pochybné společnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo a odkud řídí centrálně tento bordel ????

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku jsem se unáhlil, bude se lépe usínat .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele