25. kolo
14.03.2021 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

V jihoněmeckém derby zvítězil Stuttgartu, na poháry už ztrácí pouhé čtyři body

Stuttgart dokázal v rámci jihoněmeckého derby vyhrát nad Hoffenheimem poměrem 2:0. Svěřenci trenéra Matarazza se díky zisku třech bodů přiblížili k evropským pohárům na rozdíl pouhých čtyřech bodů.

Stuttgart je po 25. kole bundesligy se šestatřiceti body osmý a na šesté místo, které zaručuje účast v evropských pohárech, ztrácí díky překvapivé prohře Leverkusenu čtyři body. Hoffenheim je se třiceti body jedenáctý a nachází se tedy v klidném středu tabulky.

Očekával se vyrovnaný boj, přesto již od začátku zápasu diktoval tempo hry domácí Stuttgart, který také v 15. minutě dokázal vstřelit první gól. Wamangituka se snažil z pravé strany centrovat na domácího kanonýra Kalajdžiče, ke kterému se však míč nedostal, protože si ho srazil do vlastní brány obránce Hoffenheimu Nuhu, který tak nešťastně poslal Stuttgart do vedení.

Ve 39. minutě byl Hoffenheim pouhý kousek od vyrovnání a u zrodu této ofenzivní akce stál Pavel Kadeřábek. Ten poslal perfektní centr do pokutového území Stuttgartu, kde si míč hlavou našel Kramarić, avšak jeho pokus vychytal solidním zákrokem Kobel.

V 55. minutě si Kobel připsal další kvalitní zákrok, tentokrát vychytal Grillitsche. A v 64. minutě znovu udeřil Stuttgart, když se trefil střelou z první po přihrávce Wamangituky z pravé strany jeho nejlepší střelec Kalajdžić.

V 90. minutě mohl Hoffenheim alespoň kosmeticky upravit skóre, když Skov střílel z velké vzdálenosti a Kobel vyrazil míč pouze k dobíhajícímu Kramaričovi. Ten však pohotovou střelou zasáhl pouze obránce Antona. Všechny tři body tak nakonec zůstávají ve Stuttgartu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele