7. kolo
07.11.2020 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

David Abraham (© AFP)

Stuttgart a Eintracht se rozešly smírně

Stuttgart remizoval na svém stadionu s Frankfurtem po výsledku 2:2. První poločas patřil v Mercedes-Benz Areně domácím, zatímco ve druhém dvakrát skórovali hosté. Oba kluby tak mají po sedmi odehraných kolech na kontě deset bodů a zůstávají v těsném závěsu za pohárovými příčkami.

Na první výživný pokus se čekalo jen do 6. minuty. Pak André Silva vyzkoušel Kobelovu pozornost. V 10. minutě mohl po brejku skórovat Gonzalo Castro, jenže se neprosadil. První branka tedy padla až v 17. minutě. Almamy Touré ve vápně srazil Nicoláse Gonzáleze a kopala se penalta, kterou sám faulovaný s naprostým přehledem proměnil - 1:0.

Následně vymyslel Atakan Karazor velmi špatnou přihrávku, která se dostala k Daichimu Kamadovi, který ale v dobré pozici nedokázal vyrovnat. Poté dvakrát přerušil akci Sosy s Gonzálezem ofsajdový praporek. V sedmatřicáté minutě už to svěřencům Pellegrina Matarazza vyšlo. Aktivní González vyčíhnul optimální moment pro přihrávku za obranu, a tak se Gonzalo Castro hnal sám na Kevina Trappa, jehož přelstil přízemní střelou levačkou - 2:0.

V 52. minutě se musel Kobel činit proti šanci Dominika Kohra. Na druhé straně napálil Mateo Klimowicz z přímého kopu břevno! Po hodině se hosté dočkali snížení. Barkok si vyměnil balon s Kamadou, a potom poslal přihrávku před bránu, kde osamocený André Silva neměl problém zakončit k bližší (pravé) tyči - 2:1.

Portugalský střelec gólu zaměstnal znovu brankáře Stuttgartu za pouhé čtyři minuty. Stav však zůstával nezměněný až do minuty pětasedmdesáté. Tehdy centroval Aymen Barkok od rohového praporku na bližší tyč, kde se hlavou po chybě bránícího hráče prosadil David Abraham - 2:2. V 79. minutě mohl domácím vrátit vedení Tanguy Coulibaly. Kevin Trapp se však vytáhnul s famózním zákrokem.

V poslední minutě musel ještě Gregor Kobel vychytat Filipa Kostiće. Remíza tedy nakonec zasloužená a pro žádný z klubů vlastně nic neřeší. Frankfurt příště v Commerzbank-Areně přivítá v těžkém duelu RB Lipsko. Stuttgart oproti tomu zajíždí do Wirsol Rhein-Neckar Areny v Hoffenheimu, se kterým má v posledních letech vyrovnanou bilanci.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele