3. kolo
03.10.2020 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lucas Alario (© AFP)

Zápas mezi Stuttgartem a Leverkusenem vítěze nepoznal

Leverkusen si ze Stuttgartu přivezl opět jen bod za remízu 1:1. Die Werkself tak remizovala i ve třetím utkání sezony. První bundesligový gól v novém působišti zaznamenal Patrik Schick, jenže tohle střetnutí pro něj skončilo už v závěru úvodní dvacetiminutovky. VfB může těšit, že díky brance Saši Kalajdziće tentokrát v domácím prostředí neprohrál.

Mercedes-Benz Arena nečekala na úvodní trefu nijak dlouho. Kerem Demirbay rozehrál z levé strany rohový kop na nedaleko stojícího mladíčka Wirtze, jenž z rohu pokutového území nacentroval před bránu, kde nejvýše ze všech vyskočil Patrik Schick a hlavou z bezprostřední blízkosti poslal Bayer do vedení - 0:1.

Jenže pak si český reprezentant poranil při sprintu stehno a musel ze hřiště. Na jeho místo přišel neméně kvalitní Lucas Alario.

Následující minuty však byly poklidnější. Minuta osmadvacátá však přidělala trenéru Leverkusenu Peteru Boszovi další vrásku na čele, neboť střídat musel kvůli zranění hlavy také Daley Sinkgraven, jehož nahradil zkušený Wendell.

Hned poté hlavičkoval domácí Konstantinos Mavropanos do břevna. Těsně před odchodem do šatny se připomněl Borna Sosa, jehož pokus odklízel z brankové čáry právě Brazilec Wendell.

Po změně stran předvedl dobrou práci s balonem Moussa Diaby, jenže Kobela nepřekonal. Brankář Stuttgartu si po hodině hry poradil jak s hlavičkou Alaria, tak se střelou Bellarabiho. Jméno Gregor Kobel komentátoři opět vyslovili v jednasedmdesáté minutě, kdy výborným zákrokem pokazil radost Diabymu.

Pro svěřence Pellegrina Matarazza jedině dobře, jelikož díky tomu mohli za pět minut vyrovnat. Philipp Klement rozehrál standardní situaci milimetrově přesně na hlavu Saši Kalajdziće, jenž se z hranice malého vápna nemýlil - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele