34. kolo
22.05.2021 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bielefeldu (© AFP)

Arminia vyhrála ve Stuttgartu, díky čemuž se vyhnula sestupu i baráži

Závěr sezony zvládli svěřenci Franka Kramera vskutku na výbornou. Situaci měli i před čtyřiatřicátým kolem ve svých rukou a nezaváhali. Stuttgartu naopak vlastně už o mnoho nešlo. Naděje na poháry byla spíše jenom teoretická a celkové deváté místo určitě není špatné.

V Mercedes-Benz Areně byl prvním hráčem, který zkusil štěstí, domácí Roberto Massimo. Ve 12. minutě pálil Ritsu Doan a Atakan Karazor hlavičkoval do tyče. Úvodní čtvrt hodinu zakončil dalším neúspěšným pokusem Massimo. VfB mělo balon více na kopačkách, přesto se Arne Maier dostal ve 28. minutě ke střele.

Krátce poté si Kalajdžić počíhal na zadní tyči na Massimovu přihrávku a ve skluzu ji z bezprostřední blízkosti uklidil pod břevno. Bohužel pro skvadru Pellegrina Matarazza se ukázalo, že přihrávající hráč stál při přebírání míče v těsném ofsajdu. Krátce poté pálil Borna Sosa a kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Amos Pieper netečoval mimo.

Deset minut po startu druhého dějství se osmělil Philipp Förster, leč skóre zůstalo dál bezbrankové. Poté přišli na trávník Daniel Didavi a Naouirou Ahamada, jenž v 65. minutě obdržel jedinou žlutou kartu tohoto duelu, protože Okugawu ve vlastním vápně zatáhl za dres. Nařízené penalty se chopil Fabian Klos a s velkým přehledem proměnil - 0:1.

Odpovědět mohl Waldemar Anton. Ale protože svou šanci zahodil, šli hosté do dvoubrankového vedení. Běžela dvaasedmdesátá minuta, když se Ritsu Doan po Vogelsammerově přiťuknutí elegantně vyhnul v šestnáctce dvěma protihráčům, aby tváří v tvář Kobelovi poslal kulatý předmět po zemi na místo určení - 0:2. Více toho aktéři na hrací ploše už nestihli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hele Štutgart , nikdy nevíš, takže žádné výmrdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude na vás pamatováno, třeba v následujícím ročníku .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele