13. kolo
18.12.2020 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Youssoufa Moukoko (© AFP)

Moukoko oslavil první gól, přesto Dortmund padl na hřišti Unionu

Porážka na závěr završila bídný konec podzimu v podání Dortmundu. Borussia v závěrečném bundesligovém zápase kalendářního roku 2020 nechala všechny body berlínskému Unionu. Premiérová trefa Youssofy Moukoka, jenž se stal nejmladším střelcem v historii Bundesligy, tak pořádně potěšila snad jen samotného autora trefy.

Union naopak nejlepším možným způsobem oslavil vyvedený vstup do soutěže. "Eisernen" za celý podzim ztratili všechny body pouze dvakrát a Vánoce jistě stráví na pozicích, které zaručují postup do Evropské ligy.

Obrana hostů od úvodních minut dokazovala, že prosinec ji nezastihl v nejlepší kůži. Už ve druhé minutě se za defenzivu "Schwarzgelben" dostal Awoniyi, jemuž nebezpečné zakončení na poslední chvíli překazil Hummels. Přestože sudí nakonec odpískal ofsajd, měl tento moment znamenat pro Dortmund varování. "Borussen" prvně zahrozili v 10. minutě. Moukoko připravil pozici pro Sancha, toho ale vychytal brankář Unionu Luthe.

Sedm minut poté se zaskvěl také gólman Borussie Bürki. Meunier lacině přišel o míč, v obrovské šanci se následně ocitl Awoniyi, avšak Bürkiho pravá noha překazila Berlíňanům radost ze vstřelené branky. Postupem času na sebe začal upozorňovat Moukoko. Po půlhodině hry skončila jeho tečovaná střela těsně v zámezí, těsně před přestávkou pak šestnáctiletý talent napálil břevno.

V 57. minutě již byl Dortmund za svoji obrannou nedůslednost potrestán. Reyna při rohovém kopu neuhlídal Awoniyiho, který zcela osamocen hlavičkoval mezi Bürkiho nohy. Hosté ale přispěchali s rychlou odpovědí. Moukoko si naběhl na průnikovou přihrávku a ukázal, jaký má v levé noze dynamit. Luthe na jeho pumelici nedokázal zareagovat a skóre tedy bylo opět srovnáno.

O vítězství Unionu však opět rozhodl rohový kop. Hráči Schwarzgelben se mezi sebou nedomluvili, kdo bude bránit Friedricha. Zkušený stoper tak měl dostatek času k tomu, aby svoji hlavičku nasměroval k tyči. Právě od brankové konstrukce se balón k radosti domácích odrazil za brankovou čáru, čímž Friedrich zařídil pro svůj celek tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele