7. kolo
07.11.2020 15:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Sheraldo Becker (© AFP)

Union Berlín s přehledem vyzrál na Bielefeld

Union Berlín si bez větších potíží poradil s Bielefeldem a nastřílel mu pět branek. O dobré formě svěřenců Urse Fischera se v hlavním městě Německa ligový nováček přesvědčil už po patnácti minutách, kdy prohrával o dvě branky. Zatímco die Eisernen okupují s dvanácti body pohárové příčky, die Blauen zůstávají po páté prohře těsně nad sestupovým pásmem.

Jak naznačeno, na první zásah se nemuselo čekat nijak dlouho. Už ve 3. minutě poslal Max Kruse z první výborný balon na pravé křídlo Sheraldovi Beckerovi, jenž pak přiběhl až k vápnu, aby servíroval pro zcela neobsazeného Keitu Enda, jehož zakončení do protipohybu přineslo domácím vedení - 1:0.

Asistent u této trefy se mohl v 10. minutě proměnit ve šťastného střelce, kdyby se míči do cesty nepřipletl Stefan Ortega. Gólman ve službách Arminie tak podruhé kapituloval za další tři minuty. Max Kruse našel Roberta Andricha, který z první z hranice šestnáctky vypálil nechytatelně pod břevno - 2:0.

Závěr úvodního dějství domácím znovu vyšel přesně podle představ. Kruseho ulička měla oči a Sheraldo Becker - ač zakončoval z úhlu - potřetí rozvlnil síť - 3:0. Ne že by hosté neměli během prvních pětačtyřiceti minut žádné příležitosti. Ale Fabian Klos a po něm dvakrát Marcel Hartel zkrátka neuspěli.

Ve dvaapadesáté minutě se skóre měnilo znovu. Amos Pieper šel po unikajícím Gogiovi, jenž už ve 20. minutě nahradil Enda, nepochopitelně rukama. Sudí Jöllenbeck ukázal na značku pokutového kopu a Max Kruse mířil na opačnou stranu, než na kterou Ortega skákal - 4:0. Dvaatřicetiletý útočník se díky tomu stal rekordmanem, neboť proměnil i šestnáctou "pětku" v řadě!

Po čtvrté brance už všichni věděli, že je hotovo. Die Arminen se spíše soustředili na to, aby znovu neinkasovali. To se jim nepovedlo, protože minutku před vypršením řádné hrací doby se Cedric Teuchert po Gogiově pobídce ocitnul zcela sám před soupeřovým brankářem. Tohle opravdu nešlo nedat - 5:0.

Stadion an der alten Försterei tedy viděl další povedené představení. Union má sezonu zatím výborně rozjetou a nejen výsledky, nýbrž i předvedenou hrou si získává respekt dalších klubů. Po reprezentační přestávce bude na programu duel na RheinEnergie Stadionu v Kölnu. Bielefeld bude napravovat reputaci doma proti Bayeru Leverkusen.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se mě jen zdá, že je ten kurz na jedničku-aktuálně 1,9 vysoký.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen si dělej pííííču bukwo , i na tebe dojde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele