6. kolo
02.11.2020 20:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Max Kruse (© AFP)

Union Berlín díky výbornému závěru vyhrál na půdě Hoffenheimu

Union Berlín opět ukázal, že dokáže zaskočit téměř jakéhokoli soupeře a díky tomu se nachází v těsném závěsu za pohárovými příčkami. Ještě deset minut před koncem řádné hrací doby to na půdě Hoffenheimu vypadalo na remízu, třebaže domácí dohrávali přes třicet minut o deseti. Jenže Pohjanpalo a v nastaveném čase potvrzující trefou Teuchert rozhodli o tom, že si TSG připíše třetí prohru v sezoně.

Jako první se osmělil v 10. minutě hostující Taiwo Awoniyi, ač mu ve finále scházela větší přesnost. Následně musel Robin Knoche při pokusu Munase Dabbura uklízet před brankovou čarou. V jednadvacáté minutě si opět velkou šanci vytvořili die Eisernen. Christian Gentner prodloužil za sebe na Awoniyiho, který z dobré pozice přestřelil.

Ve 36. minutě se toužil prosadit Ishak Belfodil, nicméně mířil jen do boční sítě. Ve 40. minutě dobře zakončoval Sebastian Griesbeck a Oliver Baumann musel vyrážet kopačkou. V závěru úvodního dějství byly k vidění ještě tři příležitosti, jenže radost nepřinesly Dabburovi ani Grillitschovi na jedné, tak jako Christopheru Lenzovi na druhé straně.

V 58. minutě se míč přes Kruseho a Awoniyiho dostal míč za obranu ke Griesbeckovi, jenž mohl jít z hranice šestnáctky sám na brankáře. Robert Skov unikajícího soupeře lehce postrčil a věřil, že si toho nikdo nevšimne. Rohodčí Hartmann však okamžitě ukázal na značku pokutového kopu a dánského záložníka Hoffenheimu, jenž přišel na hřiště v pětatřicáté minutě, okamžitě vyloučil.

Nařízené penalty se chopil Max Kruse a chytře si počkal, až se Baumann pohne, takže s přehledem umístil balon do jeho protipohybu - 0:1. Hráč Unionu má tak, co se penaltových exekucí týče, v Bundeslize i po patnáctém provedení nadále stoprocentní úspěšnost. O jeden zásah lépe je na tom pouze Hans-Joachim Abel.

V 75. minutě mohl úspěšný střelec přidat druhou trefu, kdyby neztroskotal na muži v rukavicích. V 80. minutě rozehráli svěřenci Sebastiana Hoeneße pěknou akci, v jejímž závěru posunul Sargis Adamyan na Munase Dabbura, jenž si udělal prostor a z nějakých deseti metrů propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:1.

Jenže ve výhodě hrající skvadra Urse Fischera se s dělbou bodů nehodlala smířit. Za pět minutek poslal Kruse míč po zemi na zadní tyč, kde Joel Pohjanpalo zakončoval překvapivě pravačkou. Kulatý předmět nasměroval do brankáře, až od něho se dostal na místo určení. I šťastné góly se ve fotbale počítají a tenhle přinesl Unionu zasloužené vedení - 1:2.

V nastaveném čase ještě přišel dlouhý balon na soupeřovu polovinu, který sebral neudržitelný Max Kruse. Na cestě k domácí svatyni jej doprovodil Cedric Teuchert, jemuž v nejoptimálnější moment nezištně přihrál, aby mohl zakončovat do prázdné - 1:3.

Berlínští věří, že se podaří výkon i výsledek zopakovat za týden proti Arminii Bielefeld. Hoffenheim se nejprve pokusí přehrát v Evropské lize Slovan Liberec, a potom zajíždí k dalšímu náročnému duelu do Wolfsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
am47

Sestava Unionu bude zrejme trochu jina, Trimmel a Ingvertsen jsou 50/50, spís ne.

Luthe - Trimmel (Ryerson), Friedrich, Knoche, Lenz - Andrich, Gentner - Becker, Kruse, Bülter - Pohjanpalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele