14. kolo
02.01.2021 15:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg veze všechny body z Hoffenheimu

Tým kouče Christiana Streicha opět ukázal, že se s ním musí počítat. Díky pěti výhrám a stejnému počtu remíz má na kontě už dvacet bodů. Naopak TSG zůstává na patnácti s vědomím, že do ideální formy má stále hodně daleko.

Wirsol Rhein-Neckar-Arena čekala na úvodní zásah jenom necelých sedm minut. Demirović patrně chtěl z hranice malého vápna zakončovat hlavou, jenže odražený míč netrefil podle představ. Paradoxní tím však ideálně posunul na Baptisteho Santamariu a tento nejdražší hráč v historii Freiburgu se dokázal tvrdou ranou prosadit - 0:1.

A další nepříjemnosti pro Hoffenheim následovaly. Už ve 12. minutě musel svůj jubilejní 300. bundesligový duel opustit Sebastian Rudy, jehož za dalších pět minut následoval Kevin Akpoguma. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se skóre měnilo ještě dvakrát. Do poločasového hvizdu chybělo něco přes deset minut, když po Grifově rohu prodlužoval za sebe Nicolas Höfler a náhradník za Rudyho Melayro Bogarde zahrál ve vlastním vápně rukou.

Sudí Robert Hartmann nařídil penaltu, kterou Vincenzo Grifo s naprostým přehledem proměnil - 0:2. Ve 42. minutě byl pro TSG smolný poločas dokonán. Ermedin Demirović chtěl z pravé strany po zemi přihrát před bránu, nicméně přihrávka skončila u Kasima Adamse, který si zásluhou nešťastného obranného zákroku vsítil vlastní gól - 0:3.

Asi málokdo věřil, že by v tomto utkání neměl Freiburg bodovat. Nicméně v osmapadesáté minutě se balon dostal k Ihlasovi Bebouovi, jenž z hranice šestnáctky zakončoval nekompromisně pod břevno - 1:3. Čtyři minuty poté mohl kontaktní gól vstřelit Andrej Kramarić, jenže po Skovově centru mířil pouze do boční sítě.

Christian Streich se rozhodl posílit ofenzivu, a tak na hřiště přišli Lucas Höler a Nils Petersen. Ovšem i další dvě velké šance patřily domácím. Ani Kramarić, ani Skov ale Floriana Müllera překonat nedokázali, takže musí věřit, že se podaří uspět za týden proti bezradnému Schalke. Freiburg přivítá na Schwarzwald-Stadionu Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele