2. kolo
27.09.2020 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Andrej Kramarić (© AFP)

Hoffenheim překvapil a porazil mistrovský Bayern vysoko 4:1

Kdo by to byl čekal, že fotbalisté Hoffenheimu předvedou v rámci 2. kola Bundesligy takovou parádu a zesměšní čerstvého majitele čtyř trofejí stejným počtem branek. Bayern v Hoffenheimu selhal v koncovce i v obraně a dostal nečekanou lekci. Dva góly vstřelil Andrej Kramarić, po jednom pak Ermin Bičakčić a Munas Dabbur.

Že je Bayern Mnichov neporazitelný? Kdepak. I úřadující němečtí a evropští šampioni si vybrali slabší den. Bayernu sice chyběl útočník Robert Lewandowski, který začal jen na lavičce náhradníků, ale jinak se v Rhein-Neckar Aréně představil v plné síle. Nechyběli Sané, Müller, Gnabry nebo Davies a i proto byl zcela jednoznačným favoritem. Nepřekvapil ani začátek zápasu, ve kterém bylo držení balónu výrazně na straně Bavorů. Problémem hostů byla střelba, pouhé tři střely na branku za devadesát minut bylo zkrátka málo

TSG překvapilo vedoucí brankou už v 16. minutě zápasu a pomohla mu dobře zahraná standardní situace. Na rohový kop si naskočil Ermin Bičakčić a na zadní tyči postavený Davies na ní nedosáhl. Tlak Bayernu se sice okamžitě zvýšil, ale ve 24. minutě přišel nečekaný zásah číslo dvě. Po chybné rozehrávce postupoval sám na Neuera Munas Dabbur a neomylnou koncovkou zvýšil vedení Hoffenheimu. Bayern měl v obraně nečekané problémy, ale v ofenzívě uměl zapnout a ještě v poločase snížil fantastickou střelou Joshuy Kimmicha. Před koncem prvního poločasu ještě Kramarić s přispěním Neuera orazítkoval břevno a kouč Bavorů Hans-Dietter Flick měl o čem přemýšlet.

Po přestávce Bayern zvýšil obrátky a vypracoval si několik velkých šancí. Tu největší v 57. minutě poslal do břevna Joshua Zirkzee a následně přenechal prostor nově příchozímu Robertu Lewandowskimu.

Hoffenheim se sice musel koncentrovat na obranu, vepředu to však nezabalil a byl nadále nebezpečný. V 75. minutě ještě neuspěl Robert Skov proti Neuerovi, ale o dvě minuty později zakončil povedenou akci Andrej Kramarić a zvýšil na 3:1. Bayern posléze znovu zvýšil tlak, avšak bez kýženého úspěchu. V nastavení dostali hosté definitivní ránu z milosti. Neuer ve vápně fauloval Beboua a nařízenou penaltu proměnil Andrej Kramarić. Hoffenheim překvapil fotbalový svět a porazil Bayern vysoko 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rich

No jo no...

Reagovat
smazaný uživatel

Se stává i v lepších rodinách.

Reagovat
Ferragamo7

Bolo jasné,že každá séria raz skončí,ale dnes som Bayern vôbec nespoznával,také katastrofálne chyby v obrane,ktoré dnes produkoval Boateng s Alabom,to je na zamyslenie.Prehrať sa dá,ale toto bolo už na mňa moc.

Reagovat
Rich

Což Boateng a Alaba, ty byli u toho posledního golu.. Ale klíčovým momentem byla chyba Pavarda, to byl zdarma gól... Za mě největší chyba a i u toho posledního golu chyboval Musiala a byl z toho brejk.. Já to nechci nějak omlouvat, ale faktem je, že Bayern hrál po sobě ta utkání a bylo vidět, že jsou unavení... Navíc ta Sevilla se dost snažila, čili prostě stává se no. Navíc střed Kimmich a Tolisso prostě nefungoval... Tolisso je dobrý na střídání, ale to snad radši bych v tom zápase od začátku s Kimmichem viděl Feina.

Za mě palec nahoru Mullerovi a Kimmichovi, kteří se snažili Bayern burcovat a tlačit dál do akce. Navíc oba hráli zápas po Seville, neskutečné...

Reagovat
Ferragamo7

Uvidíme v stredu po zápase z Dortmundom,či to bol len ,,náhodný blackout",ale je pravda,že zápasov bolo veľa a oddychu málo,ale ešte raz to napíšem-Hoffenheim bol proste včera fantastický,normálne som nevychádzal z úžasu,pretože pre mňa až na gólmana a Kramariča,sú to úplne neznáme mená,ktoré mi nič nehovoria.

Reagovat
Rich

Měl jsem to stejně, prostě respekt Hoffenheimu. A přesně uvidí se, co předvede Bayern v superpoháru... Je možné, že prostě jim Flick řekl šetřete se, což by mi i dávalo smysl, že prostě postavil sestavu, která hrála, ušetřil Lewu, Goretzku a Hernandeze, ti budou na 100% v základu...Dále bych tipoval, že Gnabry a Coman budou hrát.

Prakticky na pohár očekávám toto: Neuer, Hernandez, Alaba, Sule, Pavard, Kimmich, Goretzka, Muller, Coman, Gnabry a Lewa.

Reagovat
Ferragamo7

A ešte som zabudol pochváliť futbalistov Hoffenheimu,klobúk dole,boli fantastickí,málokto sa odváži hrať takto sebavedome proti Bayernu,veď som im napočítal 9 čistých gólových tutoviek!!!Dávam im za výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze behem tech 9 mesicu co neprohrali, pres 3 mesice nehrali fotbal. Byl by to jinak hezky rekord ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele