2. kolo
26.09.2020 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Niclas Füllkrug (© AFP)

Schalke znovu selhalo, Brémám podlehlo o dvě branky

Schalke nedokázalo odčinit úvodní ostudný debakl s mistrovským Bayernem (0:8) a znovu tak pokračuje v bídných výkonech z konce uplynulé sezóny, nyní na vlastním stadionu nevyzrálo na konkurenční Brémy. Hosté se loni horko těžko zachraňovali a uspěli až v ošemetné baráži, v prvním letošním souboji nestačili na berlínskou Herthu (1:4). Tentokráte jim vítězství 3:1 zařídil Niclas Füllkrug, jenž během sedmatřiceti minut vsítil hattrick.

V dresu Werderu se znovu objevili v základní jedenáctce český brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie, oba dva odehráli celý zápas. Celek z Brém se díky tomuto tříbodovému zisku posunul na jedenácté místo tabulky, Schalke je naopak beznadějně poslední s hrozivým skóre 1:11 a navíc ihned po sobotním utkání odvolalo trenéra Davida Wagnera. Úvodní větší možnost tohoto duelu se zrodila po deseti odehraných minutách.

Ve vyložené pozici se zjevil Sargent, jenomže v rozhodující chvíli mu zakončení vůbec nesedlo a brankář Fährmann si bez větších potíží poradil. Hosté se přeci jen dostali do vedení v polovině prvního dějství, kdy sedmadvacetiletý útočník Füllkrug využil skvěle zahraného rohového kopu a ještě lepšího finálního přistrčení od Sargenta, sám před Fährmannem už měl snadnou úlohu a bez větších potíží rozvlnil síť.

Stejný hráč po necelé půlhodině pálil o decimetry vedle pravé konstrukce, ve 37. minutě si naskočil na přímý volný kop od Augustinssona a z hranice brankového území skóroval povedenou hlavičkou do pravé části branky - 0:2. Krátce po změně stran domácí přeci jen ožili a snažili se vykřesat naději na bodový zisk, nicméně Ibišević prostor tří tyčí o fous minul a proti zakončení Boujellaba se Salifem Sanem brilantně zakročil připravený Pavlenka.

Werder se mohl definitivně uklidnit v 59. minutě. Ozan Kabak totiž předvedl ve vlastní šestnáctce nedovolený zákrok oceněný žlutou kartou a rozhodčí Schmidt nařídil pokutový kop, svůj verdikt si vzápětí potvrdil u videa. Füllkrug nabídnutou možností nepohrdl a zamířil do pravého spodního růžku. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem stihla domácí další pohroma, neboť po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch Kabak. V nastaveném čase zaznamenal alespoň čestný úspěch Schalke Mark Uth povedenou ranou z hranice šestnáctky.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele