24. kolo
05.03.2021 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Souboj dvou sestupem ohrožených týmů branku nepřinesl, Schalke s Mohučí jenom remizovalo

Oba kluby tak nadále zůstávají v sestupovém pásmu. Jenže zatímco Schalke čeká v posledních deseti kolech nesmírně náročná mise, die Nullfünfer se v uplynulých týdnech přeci jen zlepšili a bitva s Bielefeldem a Herthou bude s velkou pravděpodobností ještě hodně vyrovnaná.

Začátek tohoto duelu se nesl spíše ve znamení nedostatku ofenzivních nápadů. Ani tempo nebylo zrovna působivé. První pokus mezi tři tyče se proto uskutečnil až v 18. minutě, když hlavičkoval mistr světa z roku 2014 Skhodran Mustafi. Robin Zentner dokázal bez větších potíží zareagovat. Následně centroval Leandro Barreiro a mnoho nechybělo, aby se Mohuč ujala vedení.

Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky to zkusil také Ádám Szalai, jenže o malý kousek minul. Maďarský útočník se před poločasovým hvizdem dostal spolu s Jonathanem Burkardtem ještě do jedné šance, ale ani v tomto případě nebyli úspěšní. Ve druhém dějství se hra příliš nezměnila. Nikdo nechtěl udělat chybu a dostat se do těsné blízkosti soupeřova brankáře na té či oné straně se zdálo býti novou Mission: Impossible.

I v jednaosmdesáté minutě se Suat Serdar rozhodl pro zakončení z dálky. Zentner vyrážel na rohový kop. Hned poté pálil Rönnowovým směrem Burkardt a dánský gólman si v podstatě poprvé v zápase stáhnul na balon. O poslední příležitost utkání se ve stejné minutě postaral střídající Robert Glatzer. Nicméně ani on na muže v rukavicích ve službách die Königsblauen nevyzrál.

Schalke po dvou porážkách připisuje znovu bod, ale ten je v nepříjemné situaci jaksi nedostačující. Druhá výhra v sezoně se tedy odkládá a nutno podotknout, že máloco nasvědčuje tomu, že by měla přijít za týden ve Volkswagen-Areně ve Wolfsburgu. Ani výběr kouče Bo Svenssona nečeká jednoduché utkání, neboť na vlastním stadionu přivítá SC Freiburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Mainz Tip 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele