24. kolo
06.03.2021 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Lipsko vyloupilo i Schwarzwald-Stadion ve Freiburgu

Svěřence Christiana Streicha nikdy není radno podceňovat, nicméně tentokrát se museli sklonit před uměním "Rudých býků", kteří po šestnácté výhře nadále stíhají Bayern na špici tabulky. Ani Freiburg neopustí její horní polovinu a pořád může živit naději na evropské poháry.

První šance utkání se zrodila v 16. minutě a postaral se o ni hostující útočník Alexander Sørloth. Poté byly k vidění osobní souboje a pro oba celky bylo obtížné si vytvořit nějakou vyloženou příležitost. To se změnilo až v jednačtyřicáté minutě, kdy Nagelsmannův tým přispěchal s gólem do šatny, který je pro celek, který inkasuje, nesmírně nepopulární.

Florian Müller nevymyslel zrovna nejoptimálnější přihrávku pro Babtisteho Santamariu. Do hry se vložil Kevin Kampl, aby nabídl balon v ideální pozici stojícímu Poulsenovi. Dánský fotbalista si počkal, až k němu přiběhne brankář, a následně posunul doleva na Christophera Nkunkua, jenž měl před sebou už velice jednoduchou úlohu - 0:1.

V 50. minutě se k velice slibné střele dostal Jonathan Schmid a Lukas Klostermann dokázal kulatý předmět zblokovat do bezpečí. Čtvrt hodiny poté tedy mohlo dojít celkově na pětačtyřicátý vstřelený gól RB Lipsko v této sezoně. Aktivní Kampl vystihl ve středu hřiště Höflerovu rozehrávku a bleskově posunul na Nkunkua, jenž před brankářem přenechal druhý zásah pro Sørlotha. Na tuhle střelu z hranice malého čtverce nemohl Müller dosáhnout - 0:2.

Ve dvaasedmdesáté minutě mohl být rozdíl ve skóre už tříbrankový, kdyby střídající Hwang Hee-chan svoji vyloženou možnost nezahodil. Dočkal se až Emil Forsberg, když o sedm minut později převzal přihrávku od Sørlotha a placírkou pravé nohy zamířil z nějakých osmnácti metrů přesně k pravé tyči - 0:3. Ve zbývajících minutách si hráči saského klubu vedení už jenom hlídali.

Určitá šance, jak přerušit hegemonii Bayernu Mnichov, tedy pořád existuje, avšak v Lipsku všichni vědí, že zbývajících deset kol bude velice náročných. Ostatně už za týden je na programu střetnutí s Eintrachtem Frankfurt. Freiburg před sebou má zdánlivě snadnější úlohu, neboť jeho protivníkem bude sestupem ohrožená Mohuč.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
adogti77

1x??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele