20. kolo
06.02.2021 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Woo-Yeong Jeong (© AFP)

Dortmund prohrál v novém roce už potřetí, venku nestačil na Freiburg

Freiburg po minulé porážce s Wolfsburgem zabral a připsal si na své konto cenný skalp Dortmundu, který potvrdil, že pořád není v nejlepším rozpoložení, a utrpěl již svou třetí porážku v uplynulých čtyřech kolech. Breisgau-Brasilianer stáhli manko v tabulce na svého protivníka už jen na rozdíl dvou bodů a i nadále útočí na příčky zaručující evropské poháry.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, ze střední vzdálenosti napřáhl svou levačkou v 5. minutě Can, svou dělovkou ovšem ke své smůle napálil pouze břevno. A ve 13. minutě se na zadní tyči objevil v tutové pozici Haaland, avšak ve skluzu merunu nedoklepl za brankovou čáru, jelikož se brankář Müller stačil přemístit do potřebných míst a vytasit první úspěšný zákrok.

První poločas s sebou jinak nepřinesl další zajímavé momenty, o všem podstatném se opravdu rozhodovalo až po přestávce. Freiburg, do té doby kompaktně a velmi organizovaně vedený, se ujal vlastně z ničeho nic vedení ve 49. minutě. Grifo zleva přistrčil míč do středu Čongovi, ten nad ničím dlouho nepřemýšlel a umístil ho podél marně se natahujícího gólmana Hitze.

Domácí se dostali do ještě větší pohody v 52. minutě. Grifo ještě se svým pokusem neuspěl, neboť blok mu do jeho podnikání vystavil bránící Hummels, balón se každopádně odrazil na pravou stranu ke Schmidovi, který ostře vypálil, a protože Hitz, jenž znovu nahradil mezi třemi tyčemi zraněného Romana Bürkiho, nebyl úplně dobře připravený, zkrátka kapituloval.

Dortmund ani tohle inkasování, pod které se vážně dost podepsal nedobře zasahující Hitz, výrazně nevyburcovalo ke zlepšenému výkonu. Lepší parametry snesl snad jenom Moukoko, který se do hry dostal v 60. minutě z lavičky jako náhrada za Reuse, a už o tři minuty později pořádně zahrozil, leč bohužel pro něj trefil svým zakončením pouze brankovou konstrukci.

Až v 76. minutě došlo k další změně skóre, a to právě prostřednictvím Moukoka, který ve vápně obdržel přihrávku od Haalanda a z blízkosti zamířil přesně pod břevno. Jeho historicky druhý bundesligový gól však pomohl Borussii jen ke snížení stavu. V první minutě nastavení se ještě snažil Moukoko o vyrovnání, nicméně tentokráte na Müllera pravou nohou nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele