33. kolo
16.05.2021 20:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Maximilian Philipp (© AFP)

Kýžený bod pro oba: Lipsko si pojistilo druhou příčku, Wolfsburg postup do Ligy mistrů

Oba celky z popředí tabulky potřebovaly před svým vzájemným zápasem splnit jeden jediný cíl. Zatímco Lipsku by remíza definitivně pomohla k pozici vicemistra, Wolfsburgu by naopak nerozhodný rezultát stačil k účasti v Lize mistrů pro příští sezónu. A suma sumárum se právě dělba bodů nakonec opravdu konala. Ani jedno z mužstev nemohlo být po konci utkání zklamané.

Je pravda, že Vlci sice spadli po tomto kole ze třetí příčky na čtvrtou, taková skutečnost je ale zajisté jen banalitou v kontextu faktu, že se prokousali do toužebné milionářské soutěže. Do karet jim určitě nahrálo dění ze sobotního klání pátého Frankfurtu na půdě Schalke, jeho rival v boji o umístění v top čtyřce totiž nečekaně na hřišti posledního, již sestupujícího klubu padl.

Domácí se chtěli hlavně vzpamatovat po posledních dvou porážkách s Dortmundem, druhá v pořadí v rámci DFB-Pokalu je přitom rozhodně dost bolela, protože znamenala ztrátu nadějí na zisk cenné trofeje. Alespoň částečně si spravili náladu po pojištění svého druhého místa v tabulce, o které už nepřijdou, ať už v posledním střetnutí předvedou jakékoli vystoupení.

Hosté působili od úvodních minut přece aktivněji, v 6. minutě se ještě na střeleckou listinu sice nezapsal Baku, který svou pravačkou minul bránu, o šest minut později se už nicméně trefil jeho spoluhráč Philipp. Arnold mu ze středu pole prostrčil míč za vápno, jeho spoluhráč ho elegantně zdvihl do vzduchu a ukázkově z voleje ho nasměroval nechytatelně do šibenice.

Ve 25. minutě se mohl Wolfsburg ujmout dokonce ještě příjemnějšího vedení, Weghorst však orazítkoval pouze brankovou konstrukci, o čtyři minuty později mohl na druhé straně srovnat stav Nkunku, povedeným zákrokem se ovšem prezentoval gólman Casteels. V nastavení první půle se každopádně skóre již přece měnilo, Philipp tečoval za brankovou čáru pobídku Bakua.

Die Roten Bullen se nicméně nevzdali po obrátce své šance na úspěch, podali lepší výkon a nakonec se dočkali kýžené odměny. V 51. minutě úřadoval Kluivert, kterého si v šestnáctce našel centr Sabitzera, nizozemský forvard následně zakličkoval a zacílil. A v 78. minutě se z penalty, nařízené za šlápnutí na Haidaru bránícím Paulem Otáviem, prosadil sám Sabitzer.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zase ten ocáásek-2,01 .

Reagovat
smazaný uživatel

2,22 vypadá líp.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele