7. kolo
07.11.2020 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Marcel Sabitzer (© AFP)

Lipsko po skalpu PSG hladce skolilo Freiburg

Lipsko pohotově navázalo na své cenné vítězství z Ligy mistrů proti PSG, před reprezentační přestávkou skolilo doma jakožto favorit nevalně působící Freiburg třemi brankami a i nadále okupuje přední pozice v tabulce, o které hodlá usilovat po celý zbytek sezóny. O góly se postupně postarali Ibrahima Konaté, Marcel Sabitzer z penalty a v samém závěru Angeliňo.

Domácí si konečný úspěch určitě zasloužili. Směrem dopředu byli nebezpečnější než jejich protivník, který kvůli této porážce prodloužil svou nevalnou bilanci bez výhry už na šest utkání za sebou. Střeleckých pokusů vyprodukovali Die Roten Bullen skoro dvakrát více, drželi o něco častěji míč na svých kopačkách a především si vytvořili větší počet šancí.

O jednu takovou se postaral v 18. minutě Forsberg, jenž jako první z výběru kouče Juliana Nagelsmanna ohrozil hostující brankáře Müllera, a ten měl ve finále štěstí, že míč narazil do brankové konstrukce. Nicméně ve 28. minutě již přece došlo ke změně skóre, to když Konaté zakončil přesně u bližší tyčky poté, co mu míč stačil hlavou sklepnout spoluhráč Mukiele.

Do pauzy se pokoušel náskok RBL navýšit i sám Mukiele, hlavičkou se snažil zamířit za záda Müllera, ten ale vůči němu vytasil úspěšný zákrok. Mužstvo trenéra Christiana Streicha ani ve druhém dějství svůj herní projev směrem dopředu nikterak nevylepšilo. Lipsko si nejtěsnější možné vedení hlídalo, přičemž v poslední dvacetiminutovce skórovalo ještě nadvakrát.

V 70. minutě se vložil do hry VAR, který přezkoumal prvotní rozhodnutí sudího Zwayera o nařízení pokutového kopu ve prospěch domácích. A opravdu se ukázalo, že Höfler ve vlastní šestnácte fauloval podnikajícího Nkunkua. Z bílého puntíku pak přesně zacílil Sabitzer. V 89. minutě upravil konečné skóre Angeliňo, který se parádně trefil z přímého volného kopu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V této sezoně zatím Freiburg zaostává. V minulé kurwil lupeny jak se mu zachtělo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele