25. kolo
14.03.2021 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Daichi Kamada (© AFP)

Ambiciózní Frankfurt ukončil vítěznou sérii Lipska a na jeho půdě vybojoval cenný bod

Lipsko se v poslední době dostalo do famózní formy a na německé ligové scéně dokázalo zvítězit šestkrát za sebou, díky této úchvatné sérii se zapojilo do boje o titul. Nyní ovšem nepotvrdilo úlohu favorita proti Frankfurtu a vedení z kraje druhého poločasu nakonec neudrželo, se svým nedělním konkurentem se rozešlo smírně v poměru 1:1. V tabulce Bundesligy zůstává na druhém místě, ale jeho manko na vedoucí Bayern už činí čtyři body.

Eintracht naopak bude s tímto výsledkem spokojen, i když nevyhrál potřetí za sebou a patří mu čtvrtá pozice se čtyřiačtyřiceti body. Red Bull si v tomto střetnutí vypracoval více střeleckých pokusů a měl navrch i herně, jenomže rozdílový gól se mu nepodařilo vstřelit. Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna se tak neoklepali ze středečního vyřazení v Lize mistrů s anglickým Liverpoolem, nicméně na vítěznou vlnu se určitě chtějí co nejdříve vrátit.

První větší možnost se urodila po necelých sedmi odehraných minutách, kdy se za obranou soupeře zjevil Kluivert a zcela osamocen utíkal vstříc k brankáři Trappovi, ovšem svou přízemní střelou trefil jeho pravou nohu. Mírný favorit dokázal rozvlnit síť po necelé čtvrthodině hry, jenomže maďarský reprezentační obránce Orbán se nacházel v ofsajdovém postavení a jeho trefa proto neplatila.

Hosté se postupem času stále více osmělovali a velkou možnost promarnili zhruba pět minut před přestávkou. Ve velmi nadějné pozici se totiž ocitl Hasebe, ale tomu zakončení vůbec nevyšlo a jeho nepříliš razantní pokus letěl daleko od pravé tyče. Lipsko vstoupilo do druhého poločasu naprosto skvěle a ani ne po šedesáti odehraných sekundách vedlo zásluhou devětadvacetiletého švédského záložníka Emila Forsberga.

Z hranice pokutového území vypálil Kluivert a Trapp vyrazil jeho bombu před sebe. Následně právě Forsberg přelstil ofsajdovou past a pohotově zavěsil do vzdálenější šibenice. Po necelé hodině hry chtěl vyrovnat Younes, neboť jeho nepříjemnou teč famózně jednoruč odvrátil do zámezí až gólman Gulácsi.

Hosté se dočkali vyrovnávací branky v 61. minutě. Po nahrávce z levé strany se opřel do odraženého míče Daichi Kamada, a i když si Gulácsi po jeho dělovce na balón sáhl, tak v cestě do vlastní sítě mu zabránit nedokázal. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem pálil těsně vedle Sørloth, vzápětí na opačné straně minul bližší tyč Jovič a výsledek se tedy neměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle naší jedničky to bude pohodová výhra domácího týmu o 2 více. 3,2-3,79.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele