19. kolo
30.01.2021 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Lipsko slaví důležitý triumf, vítězství nad Leverkusenem zařídil Nkunku

Šlágr 19. kola Bundesligy ovládli fotbalisté Lipska. V domácím prostředí nejtěsnějším rozdílem porazili Leverkusen a upevnili si druhé místo v tabulce. Bayer naopak popáté z posledních sedmi zápasů prohrál a spadl na čtvrté místo.

Do důležitého utkání vstoupily obě mužstva spíše opatrně. Aktivnější byli zpočátku domácí, k přímému ohrožení soupeřovy brány se ale příliš nedostávali. Nadějně vypadala akce ve 13. minutě, na jejímž konci dostal míč do sítě Sabitzer, ofsajdový praporek ho však o gólové oslavy okamžitě připravil.

Celkově nabídla první půle spíš bojovný fotbal než bůhvíjak vzrušující podívanou. Po Sabitzerově důrazném varování hosté zpozorněli a po zbytek poločasu s Lipskem hráli vyrovnanou partii, alespoň náznaky gólových šancí však nepřicházely.

To se změnilo hned zkraje poločasu druhého. V 51. minutě z pravého rohu vápna poslal Adams přihrávku Nkunkuovi, který se pokusil zakončit z první. Tomu ještě obětavým blokem zvládl zabránit Fosu-Mensah, důrazný Francouz se však přes čtyři bránící hráče Leverkusenu dostal k dorážce, kterou poslal nechytatelně k levé tyči a otevřel tak skóre.

O jedenáct minut později mohli domácí svůj náskok zdvojnásobit, když z pravé strany do vápna naběhl Alexander Sørloth a střelou na bližší tyč dokonale překvapil gólmana Hrádeckého, kterého musela zachraňovat branková konstrukce. Od ní se míč odrazil přímo do cesty Danimu Olmovi, jemuž finský brankář sebral gólovou radost výborným zákrokem.

Tempo hry ale ani ve druhé půli nebylo nijak vysoké. Lipsko se s těsným náskokem v zádech nikam nehnalo a Bayeru se přes pevnou domácí obranu nedařilo dostat. Až v úplném závěru se to povedlo dvěma střídajícím hráčům, šance Schicka i Bellarabiho ale pochytal brankář Gulácsi.

Lipsko tak poprvé v sezóně porazilo tým z elitní sedmičky a svůj náskok na druhém místě zvýšilo na pět bodů. Leverkusen naopak nedokázal prolomit sérii špatných výsledků a propadl se za Frankfurt na čtvrté místo.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bookmaker většinou zdarma kurz 8,31 nedává.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele