14. kolo
02.01.2021 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Hertha si snadno poradila s posledním Schalke a oddálila se sestupovému pásmu

Schalke sáhlo těsně před krátkou reprezentační přestávkou ke změně na trenérském postu, ovšem pod vedením Christiana Grosse vstoupilo do nového roku špatnou nohou. V německé Bundeslize stále protahuje svou rekordní bilanci bez vítězství, která po dalším neúspěchu v poměru 0:3 činí těžko uvěřitelných třicet zápasů. Hosté v tabulce zůstávají beznadějně poslední s pouhými čtyřmi body na kontě a dvoubodovým mankem na sedmnáctou Mohuč.

Naopak berlínský výběr potvrdil úlohu favorita a se šestnácti body se vyhoupl na dvanáctou pozici. Velkou zásluhu na pohodlném vítězství měl český reprezentační záložník Vladimír Darida, který se blýskl dvěma gólovými nahrávkami. Úvodní dvacetiminutovka probíhala v opatrnějším duchu, pak mohli z ničeho nic udeřit domácí. Ve skvělé pozici se zjevil Lukebakio, jenomže zblízka neuspěl tváří v tvář proti brankáři Fährmannovi.

Hosté se poprvé ozvali po necelé půlhodině hry, nicméně nepříjemnou střelu navrátilce Utha bravurně zneškodnil gólman Schwolow. O několik minut později pálil těsně nad břevno Plattenhardt, BSC se dočkalo vedoucího gólu ve 36. minutě. Po sérii odrazů se dostal k balónu Mattéo Guendouzi a z patnácti metrů ho nechytatelně zakroutil k vzdálenější konstrukci mimo dosah plachtícího Fährmanna.

Hertha pojistila svůj náskok sedm minut po změně stran. Parádní průnik středem hřiště předvedl Cunha a na pravém křídle uvolnil právě Daridu. Ten svou zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování nabíhajícího Jhona Córdobu, jenž ze sedmi překonal hostujícího strážce branky tvrdou přízemní ranou. V následujícím průběhu si svěřenci kouče Bruna Labbadii s přehledem hlídali dvoubrankový odstup a svého protivníka definitivně dorazili v 80. minutě.

Darida vymyslel geniální centr za obranu pro střídajícího Krzysztofa Piąteka, který ani ne po dvou minutách strávených na trávníku přelstil ofsajdovou past a nakonec chladnokrevně rozvlnil síť. Stejnému hráči se povedlo podruhé vsítit branku v předposlední minutě základní hrací doby, nicméně tentokráte jeho trefa neplatila kvůli ofsajdu. Hertha se v příštím kole střetne s Bielefeldem, Schalke narazí na silný Hoffenheim.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Myslim ze tady to Schalke prolomi tu smulu tip 1:2

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele