22. kolo
21.02.2021 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů RB Lipsko (© AFP)

V Bundeslize není rozhodnuto! Lipsko se po výhře nad Herthou dotáhlo na Bayern

O titulu v Bundeslize není rozhodnuto, ačkoli se mohlo zdát ještě před pár týdny, že ho bez obtíží obhájí mnichovský klub. Právě o této skutečnosti bezpochyby rozhodla i nynější výhra Lipska nad Herthou. Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna dokázali stáhnout ztrátu na vedoucí Bayern, který v sobotu prožil nezdar ve Frankfurtu, již na rozdíl pouhých dvou bodů.

Berlínský celek patří dlouhodobě k vůbec nejoblíbenějším soupeřům pro Die Roten Bullen, kteří ho od roku 2016 skolili z devíti případů hned sedmkrát. Svůj osmý triumf nad ním získali díky třem brankám a výrazně si napravili reputaci po nepovedeném klání Ligy mistrů proti Liverpoolu. Domácí naopak v lize padli už pošesté během uplynulých osmi zápasů.

Hosté si vytvořili první vážnější možnost v 5. minutě, Hwang, který trochu překvapivě dostal šanci v základní sestavě, nicméně gólmana Jarsteina svou střelou nepřekonal. Ve 24. minutě se pokoušel načít bezgólový účet Poulsen, jenomže mířidla neseřídil přesně. Nakonec k rozvlnění sítě ze strany saského týmu došlo o čtyři minuty později, a to zásluhou Sabitzera.

Ten přebral přihrávku Daniela Olma u levé lajny, udělal s ním pár kroků do středu hřiště, z úctyhodné vzdálenosti napřáhl a jeho plachtící pumelice zaplula nekompromisně pod břevno. Jarstein se po míči mohl jenom ohlédnout, byť jeho protivník cílil z opravdu nelehké pozice. Rozhodně bude tahle trefa kandidovat na nejkrásnější gól kola, ne-li celého ročníku.

Sabitzer se mimochodem snažil náskok navýšit ještě ve 35. minutě, sebevědomý se chopil exekuce přímého volného kopu, tentokráte ale mezi tři tyče nezamířil. Hertha mohla vyrovnat zkraje druhého dějství, v 51. minutě se do blízkosti brankáře Gulácsiho propracoval Matheus Cunha, poté ho hodlal překonat i spoluhráč Mittelstädt, oba však vychytal pozorně jejich sok.

Mužstvo kouče Pála Dárdaie ovšem Lipsko nedokázalo vyhodit z tempa, to si v podstatě těsné vedení zkušeně hlídalo. A ve finále ho ještě hned dvakrát pojistilo. V 71. minutě důrazný Adams přetlačil bránícího Guendouziho a Mukiele z této práce těžil. A v 84. minutě přelstil Jarsteina stoper Orban, který hlavičkou zužitkoval centr zleva od stále neúnavného Sabitzera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele