26. kolo
21.03.2021 15:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Jhon Cordoba (© AFP)

Leverkusen prohrál na Hertě, ta rozhodla už v první půli

Leverkusen prohrál v neděli odpoledne na půdě Herthy Berlín 0:3. Bayer byl mírným favoritem zápasu, ve svojí roli však selhal a o osudu utkání už bylo v podstatě rozhodnuto po první půli.

Po prvním poločase vedla Hertha oslabená o disciplinárně potrestaného Daridu 3:0. Tři body v tabulce bundesligy posouvají Herthu na čtrnácté místo, kde se v tuto chvíli nachází se čtyřiadvaceti body. Pro Leverkusen je překvapivá prohra komplikací v cestě za Ligou mistrů a v tuto chvíli se nachází se čtyřiceti body na šestém místě.

Na Olympijském stadionu v Berlíně se skóre měnilo již ve 4. minutě, když se po přihrávce Lukebakia z pravé strany prosadil technickou střelou z první Zeefuik.

Další gól přidala Hertha ve 26. minutě a znovu u toho byl Lukebakio. Tentokrát třiadvacetiletý Belgičan nahrál Cunhovi, který tváří v tvář brankáři Grillovi nezaváhal a chladnokrevně zakončil k levé tyči.

A ani na další gól domácích se nečekalo dlouho. Hned ve 33. minutě totiž po obrovské chybě obrany Leverkusenu nechyboval před prázdnou bránou Córdoba a svého postavení náležitě využil. Do kabin se tedy šlo za stavu 3:0 pro domácí.

Ani s příchodem druhého poločasu Hertha nepolevila a míč mezi tři tyče znovu dostala v 53. minutě. Tentokrát se trefil sám asistent dvou gólů z první půle Lukebakio, avšak gól byl vzápětí odvolán kvůli ofsajdu.

V 55. minutě se v obrovské šanci ocitl hostující útočník Schick, z bezprostřední blízkosti však v klíčový okamžik napálil pouze brankáře Jarsteina. V 66. minutě se blýskl dvěma solidními zákroky brankář Leverkusenu Grill, který nejdřív vychytal Cunhu a následně Lukebakia.

Ve zbytku zápasu už se žádný ze soupeřů k vyložené šanci nedostal a všechny tři body tak zůstávají v Berlíně. Leverkusen zažívá po solidní podzimní formě krizi, když byl překvapivě vyřazen z Evropské ligy švýcarským YB Bern a v německé bundeslize se mu podařilo od lednové výhry nad Dortmundem zvítězit v pouhých dvou zápasech.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele