20. kolo
06.02.2021 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Wolfsburg podle očekávání přehrál Augsburg

Svěřencům Olivera Glasnera tak patří po dvaceti kolech vynikající třetí příčka. Při této jubilejní desáté výhře v sezoně opět skóroval i Wouter Weghorst, jenž má celkově na kontě už čtrnáct branek. FCA takhle spolehlivého střelce nemá, takže není divu, že po další porážce zůstává v dolní polovině tabulky.

První větší příležitost zápasu se odehrála až po třiceti minutách. Daniel Caligiuri prožil ve Wolfsburgu podstatnou část své kariéry, nicméně teď válčí za Augsburg, který mohl přivést do vedení, kdyby nemířil až příliš přesně, tj. do náruče Koena Casteelse. Ve 38. minutě už přišla chvíle Woutera Weghorsta, jehož střelecký účet by se klidně mohl po čtyřiatřicátém kole vyšplhat dost nad dvacet přesných zásahů.

Holandský útočník dostal od Yannicka Gerhardta fajnový balon za obranu, načež celou situaci vyřešil šikovným lobem přes vyběhnuvšího Rafała Gikiewicze - 0:1. V 55. minutě to vypadalo, že Ridle Baku přidal pojistku, když se z Weghorstova plánovaného zakončení vyklubala ideální přihrávka, třebaže to měl jeho dvaadvacetiletý spoluhráč už trochu z úhlu - 0:2.

Skórující hráč měl radost o to větší, že pouhé čtyři minutky předtím mu rozhodčí Robert Hartmann gól po konzultaci s videem neuznal. Totožná situace se odehrála ještě v 69. minutě. Tehdy si Baku rovněž o malinkatý kousek nepohlídal ofsajdovou hranu. V každém případě Die Fuggerstädter byli směrem dopředu neškodní.

Takže v součtu s osmifinále DFB-Pokalu slaví "Vlci" už pátou výhru v řadě. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak si povedou za týden, kdy do Volkswagen-Areny zavítá méně přesvědčivé výkony podávající Borussia Mönchengladbach. Augsburg čeká další náročný duel, neboť zajíždí na stadionu druhého celku tabulky, kterým je RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele