27. kolo
03.04.2021 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Andre Hahn (© AFP)

Augsburg oplatit Hoffenheimu porážku z prosincového vzájemného zápasu

Die Fuggerstädter nezažívají špatnou sezonu. V utkáních s papírově silnějšími soupeři povětšinou ztrácejí, ale jinak se jim vesměs daří bodovat. Tentokrát v domácí aréně zdolali Hoffenheim, díky čemuž se před něj v tabulce posunuli.

Těžko soudit, jak by to dopadlo, kdyby se výběru kouče Herrlicha nepodařilo vstřelit úvodní gól hned v 8. minutě. Daniel Caligiuri dobře potáhl balon až před pokutové území, kam jej následně servíroval pro neobsazeného kolegu Rubena Vargase, jehož přízemní volej zapadnul přesně k protilehlé (pravé) tyči - 1:0.

Ve třiadvacáté minutě to bylo pro domácí ještě veselejší, než po dlouhém nákopu prodloužil Vargas na Andrého Hahna, který z nějakých osmnácti metrů napálil míč pravačkou pro změnu k levé tyčce - 2:0. A krátce po rozehrávce už mohlo být dílo dokonáno, kdyby Vargas nehlavičkoval po Hahnově centru nad.

Teprve potom výrazněji zahrozila skvadra Sebastiana Hoeneße. Jmenovitě to byl Ihlas Bebou, kdo vyzkoušel pozornost gólmana Rafala Gikiewicze. Třetí branku mohl obstarat Robert Gumny, nicméně polský obránce potvrdil, že na na hřiště chodí z jiných důvodů. Do prvního poločasu se už více pozoruhodného nevešlo.

Ve dvaašedesáté minutě mohl hlavou snížit Pavel Kadeřábek. Gikiewicz stál ovšem přesně tam, kde stát měl. To samé platilo i za nějakých 180 sekund poté, kdy jeho pozornost vyzkoušel Bebou. Fotbalisté ve službách TSG se dočkali až v 86. minutě. Po nepřesvědčivé hlavičce se kulatý předmět snesl na hranici šestnáctky, odkud levačkou halfvolejem nekompromisně pálil Robert Skov a díky spolupráci s břevnem se zrodila nádherná branka - 2:1. Na jubilejním stém vítězství FC Augsburg v Bundeslize se však nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele