30. kolo
20.04.2021 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

André Silva (© AFP)

Frankfurt vyhrál nad Augsburgem, znovu se trefil Silva

Augsburg dokázal v úterý večer zvítězit poměrem 2:0 nad Augsburgem. Svůj 24. bundesligový gól v sezóně přidal André Silva, který je druhým nejlepším střelcem soutěže.

Frankfurt se díky výhře alespoň do středy posunul na třetí místo ligové tabulky, o dva body před Wolfsburg, který má však středeční zápas k dobru. Za všech okolností je však Eintracht na dobré cestě do základní skupiny Ligy mistrů. Augsburg je se třiatřiceti body jedenáctý a na sestupové pásmo má náskok sedmi bodů.

Do první velké šance zápasu se dostal outsider z Augsburgu. V 11. minutě se ke slibné střele dostal Niederlechner, avšak brankář Trapp vyrazil míč těsně nad. Ve 37. minutě poprvé zahrozil portugalský kanonýr domácích André Silva, jehož pokus hlavou skvěle vychytal Gikiewicz a míč vyrazil na rohový kop.

Z akce po následujícím rohovém kopu centroval z pravé strany do pokutového území hostů Kamada a Hinteregger poslal míč hlavou přímo za záda Gikiewicze. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhý a poslední gól zápasu přidal v 58. minutě Silva a i on se trefil hlavou, a sice po centru Kostiče z levé strany pokutového území obloučkem. Všechny tři body tak zaslouženě zůstaly ve Frankfurtu, který měl během zápasu více ze hry.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí i 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele