14. kolo
03.01.2021 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Jadon Sancho (© AFP)

Wolfsburg prohrál v lize podruhé v sezóně, nestačil venku na Dortmund

Po Bayernu našli fotbalisté Wolfsburgu svého druhého přemožitele v rámci letošního ročníku Bundesligy. V prvním kole nového roku nestačili na Dortmund, jenž vítal zpět uzdraveného Erlinga Haalanda, nicméně norský forvard se střelecky nakonec neprosadil. A o přesné zásahy se postarali jeho spoluhráči Manuel Akanji a Jadon Sancho v průběhu druhého poločasu.

Domácí neprožívali úplně povedené období od konce listopadu, v uplynulých pěti ligových zápasech porazili pouze Brémy, hodlali tedy především zapomenout na nevalný závěr loňského roku a vkročit do jarní části sezóny správnou nohou. Získali nakonec vážně cenný skalp, svého soka odsunuli na šesté místo tabulky a sami se vyhoupli o dvě dopředu na čtvrté.

Hosté vstoupili do zápasu poměrně zostra, vytvořili si hned dvě dobré příležitosti, nicméně Schlager v 5. minutě zamířil z dobré pozice těsně mimo bránu a Gerhardtovo zakončení jen o minutu později vytečoval bránící Hummels do své tyčky. Na druhé straně se pokoušel změnit dosud bezgólový stav v 10. minutě Reus, z úhlu ale brankáře Casteelse levačkou nepřelstil.

Po vážně poměrně aktivním začátku, a to od obou týmů, nebezpečnější šance s pravidelností už přece tolik na řadu nepřicházely. Pokus Arnolda ze 17. minuty zlikvidoval domácí gólman Bürki, ve 28. minutě si vůči Haalandovi věděl rady Casteels. V nastavení prvního dějství se každopádně musel mít Casteels už více na pozoru, dělovku na něj totiž vyslal znovu Haaland.

Ovšem poradil si s ní, stejně jako vyhrál souboj s norským snajprem i v 53. minutě, to když vytáhl proti jeho pumelici, směřující do šibenice, perfektní reflexivní zákrok. Až v 66. minutě nakonec wolfsburgský muž v rukavicích inkasoval. Sancho rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, odkud Akanji hlavou zamířil k tyčce, kam se Casteels prostě nestačil natáhnout.

Vlci přitom mohli o jedenáct minut předtím skórovat, utkání se mohlo upínat jiným směrem, jenomže Weghorst svou hlavičku nasměroval nad bránu. A povzbuzení domácí nakonec ještě svoje vítězství pojistili v první minutě nastavení. Sancho přebral přihrávku Cana, pelášil na branku, nezastavil ho ani vracející se Paulo Otávio, takže Casteels pak kapituloval podruhé.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Etika

x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele