30. kolo
21.04.2021 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Raphael Guerreiro (© AFP)

Dortmund bere výhru s Unionem, hosté trefili dvakrát tyč

Dortmund vyhrál poměrem 2:0 nad Unionem Berlín. Za výsledek proti outsiderovi však mohou být hráči Borussie rádi, Union si totiž vypracoval hned několik zajímavých šancí a dvakrát trefil brankovou konstrukci.

Dortmund je díky zisku třech bodů po třiceti odehraných bundesligových kolech s dvaapadesáti body pátý a na čtvrtý Frankfurt ztrácí čtyři body. Unionu se v letošní sezóně na jeho poměry daří a v tuto chvíli je se třiačtyřiceti body osmý. Na šestý Leverkusen má ztrátu čtyř bodů.

Hned v 1. minutě zápasu mohl jít do vedení tým z hlavního města Německa, když se ke střela zpoza pokutového území domácích odhodlal Ingvartsen a trefil břevno. Brankář Hitz by byl bez šance. V 10. minutě se solidní akcí prezentovali domácí, když si několikrát vyměnili míč Hazard a Reus. Druhý jmenovaný však v klíčový okamžik nemířil přesně.

Ve 25. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území Reuse hostující brankář Luthe a rozhodčí Schlager nařídil pro Dortmund pokutový kop. K tomu se postavil norský útočník Haaland, kterému se však nepodařilo skórovat ani z penalty, ani z následné dorážky. Míč do sítě dostal až o několik vteřin později právě faulovaný Reus. Výsledkem 1:0 první poločas i skončil.

V 50. minutě se dostal do šance domácí Reyna, který přehodil Lutheho, avšak míč skončil pouze těsně vedle. V 66. minutě trefil hostující Kruse s volného přímého kopu pouze tyč Hitzovy brány a branková konstrukce Dortmundu se otřásla již podruhé v zápase.

V 88. minutě se však domácím podařilo potvrdit výhru v zápase, Guerreiro po přihrávce Brandta zachoval před Luthem chladnou hlavu a zakončil k bližší tyči. V 92. minutě mohl ještě zvýšit skóre na 3:0 Haaland, jeho prudká střela z úhlu však skončila pouze na boční síti a konečný výsledek zápasu je 2:0.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele