21. kolo
13.02.2021 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Munas Dabbur (© AFP)

Haaland zachránil Dortmundu aspoň plichtu v souboji s Hoffenheimem

Od velmi cenné výhry na půdě Lipska absolvoval Dortmund v Bundeslize již svůj šestý zápas. A protože teď nedokázal skolit Hoffenheim, svítí mu za toto období na kontě jen jedna jediná výhra, a to nad trápícím se Augsburgem. V tomhle klání přitom byl vlastně rád za konečnou plichtu. Vždyť tu mu zajistil až devět minut před koncem obávaný kanonýr Erling Haaland.

Tenhle soupeř nepatří mezi ty nejoblíbenější výběry Borussie. Byť v říjnovém měření sil na jeho hřišti uspěla, předtím ho pětkrát v řadě neporazila. V nynějším případě vlastně zabředla zpět do těchto nevalných statistik ohledně vzájemné bilance. Hosté neodvedli na slovutném Westfalenstadionu vůbec špatnou práci, nakonec se jim ovšem těsné vedení udržet nepodařilo.

Domácí si vytvořili parádní příležitost už v 10. minutě, to když si zaběhl za obranu vždycky maximálně nebezpečný Haaland, naběhl do šestnáctky, nicméně tentokráte neprokázal svou chladnokrevnost v zakončení a sám brankáře Baumanna nepřelstil. I Hoffenheim následně výrazně zahrozil, Bebou ovšem v 18. minutě své sólo završil pouze střelou do gólmana Hitze.

Ve 24. minutě se Bebou opětovně ozval, znovu naznačil, že Der BVB má ve své defenzivní činnosti velké mezery, z vyložené pozice ale pálil jen do boční sítě. Tohle neproměnění šance Dortmund bleskově potrestal. Die Kraichgauer nevyšla ofsajdová past, Sancho se po pobídce Raphaëla Guerreira snadno uvolnil a vlétl do vápna, odkud pohotově načal bezgólový účet.

Ve 31. minutě bylo srovnáno. Do celé akce se mimochodem zapojil taktéž český obránce Kadeřábek, který poslal krátký centr do středu pole, Rudy pak míč přetáhl ještě k Dabourovi, jenž chytře obelstil vyběhnuvšího Hitze. A krátce po obrátce tým kouče Sebastianaa Hoenesse skóroval ještě podruhé, tentokráte se už přece na listinu šutérů zapsal stále hladový Bebou.

Rudy po nakrátko rozehraném rohovém kopu poslal pas na bližší tyčku, tam nedobře zasáhl Hitz, který balón nevyboxoval pryč, jen ho odvrátil do dotírajícího reprezentanta Toga, od nějž se odrazil za brankovou čáru. V 76. minutě mohl přitom definitivně zlomit odpor soka pořád aktivní a těžko udržitelný Bebou, každopádně z blízkosti na Hitze prostě zase nevyzrál.

Svěřenci trenéra Edina Terzice tak mohli najít odpověď na pro ně nepříznivý stav a ta na řadu přišla v 81. minutě. Haaland totiž využil mizerné narážečky Rudyho, úplně zaspal též obránce Grillitsch, norský útočník tak vběhl do pokutového území a velmi lehce Baumanna překonal. V závěru mohl Hoffenheim ještě rozradostnit Gačinovič, levačkou ale mířil jenom do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele