3. kolo
03.10.2020 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Erling Håland (© AFP)

Dortmund tentokrát nezaváhal a bez potíží porazil Freiburg

Dortmund dal zapomenout na porážky v Augsburgu i superpoháru a v domácím prostředí opět dominoval. Podobně jako proti Mönchengladbachu udržela Borussia čisté konto, když nad neškodným Freiburgem zvítězila po výsledku 4:0. V dresu vítězů opět zářily především mladé hvězdy s Erlingem Haalandem v čele.

Po neúspěšném boji o německý superpohár proti Bayernu se do základní sestavy Schwarzgelben vrátili Bellingham, Witsel, Guerreiro a Reyna. Obranu soupeře zase vyztužil Gulde, kvůli němuž musel jen mezi náhradníky Grifo.

Domácí útočná vozba se rozjížděla dost pomalu a až ve 27. minutě napřáhl z dálky Belligham, jenž však přestřelil bránu SCF. Tři minuty nato už ale šla Borussia do vedení. Höfler pod tlakem Reuse přišel o balon, Reyna následně kolmicí vybídl Haalanda ke skórování a norský střelec už věděl, jak si s šancí poradit, když křiznou střelou po zemi rozvlnil síť. Za další tři minuty se mezi střelce málem zapsal také Reyna, který vykoupal Guldeho, následně mu ovšem pár centimetrů scházelo k tomu, aby jeho pokus zapadl k tyči.

V 36. minutě zakončil Haaland další akci Dortmundu, tentokrát po přiťuknutí od Guerreira nepřesně. Krátce poté se brankář hostů Müller znovu zapotil, když po rohovém kopu nejprve zlikvidoval tečovanou střelu a záhy vychytal též dorážejícího Hummelse. Krátce po změně stran už Borussen další roh zužitkovali. Can zůstal zcela nehlídan a hlavičkou pod břevno zužitkoval Reynův centr.

Třetí zásah BVB mohl v 52. minutě přidat Witsel, jehož přihrávkou pod sebe našel neúnavný Reyna, ovšem belgický reprezentant pálil nad břevno. Po hodině hry připomněl také Freiburg, že umí útočit, jenže Höflerův dalekonosný pokus měl daleko k úspěchu. V 64. minutě se na druhé straně vydal dopředu Guerreiro, na následný Bellinghamův oblouček si naskočil Reus, jenž zblízka střílel hlavou nad bránu.

O dvě minuty později ukázal svoji genialitu Reyn. Vystihl nepřesnou rozehrávku hostů, posadil na zem střídajícího Schlotterbecka a kolmicí uvolnil Haalanda, jenž svou typickou tvrdou ránou propálil Müllera. V 78. minutě mohl Haaland zkomletovat hattrick, tentokrát však jeho dělovka proletěla vedle tyče. Čtyři minuty nato si zákrok připsal také gólman Borussie Hitz, jenž do rukavic ukryl ránu Santamarii z uctivé vzdálenosti.

Když už se zdálo, že Dortmund vyhraje stejným poměrem jako v prvním kole proti Mönchengladbachu, přišla poslední akce zápasu a s ní čtvrtá branka Schwarzgelben. Freiburg nerozehrál dobře svoji standardní situaci, načež obraně SCF utekl Haaland. Ten však překvapivě odmítl vstřelení svého třetího gólu, místo toho týmově přihrál před bránu Passlackovi a dopřál německému univerzálovi radost z jeho prvního bundesligového zásahu v kariéře.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele