25. kolo
13.03.2021 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Dortmundu (© AFP)

Za osm sezón v Bundeslize druhé vyloučení. Hertha s hříšníkem Daridou padla v Dortmundu

Hertha neodehrála vyloženě špatně první půli, v té druhé ovšem nakonec Dortmund potvrdil roli favorita, a v tabulce se tak, aspoň dočasně, posunul na páté místo. O rozhodující trefu se postaral Julian Brandt, svou třetí branku v Bundeslize si připsal německo-kamerunský talent Youssoufa Moukoko, přičemž duel nabídl i vyloučení českého záložníka Vladimíra Daridy.

Když se oba celky potkaly v loňském roce v listopadu naposledy, vyzněl souboj jednoznačně ve prospěch Borussie, a to i zásluhou čtyř přesných zásahů Erlinga Hålanda. Byť se norský snajpr tentokráte střelecky neprosadil, jeho spoluhráči ho adekvátně zastoupili. Je však nutno podotknout, že aktuální měření sil bylo bezpochyby vyrovnanější než právě to předchozí.

Domácí byli přece jenom o něco aktivnější, akorát že žádnou akci dlouho nedokázali přetavit v průběžné vedení. Ve 12. minutě pálil z opravdu velmi dobré pozice Reus, jenže v zakončení se mu nevedlo podle představ a holení nasměroval balón pouze vysoko nad bránu. Blíže byl rozvlnění sítě v 18. minutě, nicméně jeho pokus z přímého kopu jen olízl soupeřovo břevno.

Ve 33. minutě vydržel nerozhodný stav taktéž díky perfektnímu zákroku hostujícího gólmana Jarsteina. Thorgan Hazard zprava našel v šestnáctce nikým nestráženého Bellinghama, který okamžitě vypálil, mohl každopádně sledovat pouze počínání reflexivně zasahujícího protivníka. Hertha působila v prvním dějství pasivně, bylo zřetelné, že chce remízu zachovat co nejdelší dobu.

Jenže její plány zaznamenaly výrazné trhliny v 54. minutě. Reus ve středu pole posunul míč na Brandta, ten si ho narovnal na svou pravačkou, z dálky napřáhl a jeho pořádně nepříjemná plachtící střela skončila za zády Jarsteina, jenž naopak v tomto případě neměl úplně čisté svědomí při brankářské práci. Marně pak hosté hledali na inkasování odpověď.

Dortmund si začal těsný náskok hlavně s jistotou hlídat a své počínání dotáhl až do zdárného konce. V nastavení poté ukázal svůj obrovský potenciál teprve šestnáctiletý Moukoko, jenž byl na hřišti sotva pár minut, ale už si dovolil drze zakličkovat před daleko zkušenějšími soky a z těžkého úhlu následně nachytat Jarsteina, kterému míč propadl mezi nohama.

V tu chvíli již každopádně nebyl berlínský výběr na hrací ploše v plném počtu hráčů. Kartu červené barvy totiž uviděl od rozhodčího Petersena faulující Darida, jenž ve skluzu zasáhl podrážkou vlastní kopačky hodně nešetrně stále neúnavného Reuse zezadu do oblasti kotníku. Pro třicetiletého rodáka z Plzně představovalo tohle vyloučení vůbec první v dresu Herthy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele