27. kolo
03.04.2021 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

André Silva (© AFP)

Frankfurt slaví důležité vítězství, zápas v Dortmundu rozhodl Silva

Fotbalisté Frankfurtu po jedenácti letech zvítězili v Signal Iduna Parku a výrazně se přiblížili postupu do příštího ročníku Ligy mistrů. O vítězství 2:1 nad domácím Dortmundem rozhodl gólem v samotném závěru kanonýr André Silva.

Aktivněji do utkání vstoupili domácí, ani jedna ze dvou nadějných akcí Guerreira ale změnou skóre neskončila. Po deseti minutách se tak do hry začali dostávat i hráči Eintrachtu. Ti se už v 11. minutě dožadovali penalty poté, co Younesovu ránu skluzem ve vápně zastavil Hummels, rozhodčí ale na rozdíl od nich hru rukou neviděl a pokutový kop nenařídil. Příliš dlouho to ale hostům vadit nemuselo, jen o necelou minutu později totiž Kostić z levé strany nacentroval míč do vápna, kde si jej bránící Nico Schulz nešikovnou hlavičkou srazil do vlastní sítě.

Borussia v aktivitě nepolevovala, jejich střelecký klenot Erling Håland však tentokrát neměl svůj den. Ve 21. minutě po Guerreirově přihrávce z dobré pozice pálil mimo, o pět minut později zase pěknou akci Hazarda zakončil jen střelou do připraveného brankáře Trappa.

Nakonec se ale domácí přece jenom vyrovnání dočkali. Ve 45. minutě se totiž míč po centru Marca Reuse z rohového kopu ve vápně odrazil od Emreho Cana k Matsi Hummelsovi a ten zblízka tvrdou ranou propálil gólmana hostů.

Druhý poločas začal v poklidnějším tempu bez větších šancí. To změnila až 65. minuta, kdy Kostić ze standartky našel ve vápně Ilsankera a ten hlavou zakončil nekompromisně mimo dosah brankáře Hitze. Rozhodčí po shlédnutí videa ale konstatoval těsný ofsajd rakouského stopera a vedoucí branku Eintrachtu odepřel.

Vzápětí se navíc opět připomněl Håland, který po náběhu do vápna levačkou prověřil reflexy gólmana Trappa, ten však tentokrát obstál. V 81. minutě zase na druhé straně zahrozil Jović, po centru krajana Kostiće ale hlavičkoval přiliš vysoko.

Ani jeden ze dvou elitních střelců obou mužstev dnes na hřišti nijak nezářil, přesto právě v jejich moci se osud utkání v 87. minutě ocitl. Nejprve totiž mohl Dortmund poslat do vedení Håland, ten však místo toho jen spálil další šanci, když po Knauffově nabídce hlavičkoval mimo. O poznání povedenější zakončení vzápětí na druhé straně předvedl André Silva, který se ve vápně odpoutal od obránců, našel ve vzduchu další Kostićuv centr a jednoduchou hlavičkou rozhodl o veledůležitých třech bodech pro Frankfurt.

Ten tak slaví první výhru na stadionu Dortmundu po jedenácti letech a svůj náskok na čtvrtém místě zvýšil už na sedm bodů. Borussia naopak už podesáté v sezóně prohrála a její naděje na postup do Ligy mistrů se výrazně zmenšily.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele