12. kolo
16.12.2020 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Wolfsburg přišel o neporazitelnost, venku nestačil na Bayern

Wolfsburg přišel o svou ligovou neporazitelnost v aktuálním ročníku, pošesté v řadě od roku 2018 totiž s Bayernem padl, a to hlavně díky výkonu Roberta Lewandowského, který zařídil domácím obě klíčové branky. Vlci každopádně brzkým gólem Maximiliana Philippa svého soupeře určitě zaskočili, ten ale nakonec přece zaznamenal kýžený obrat a naplno bodoval.

Mnichovský celek nebyl před tímto duelem úplně nejlépe naladěn, v uplynulých čtyřech ligových zápasech pouze jednou zvítězil, a potřeboval si tak napravit reputaci, byť proti němu stálo VfL, které si dosud na své konto vždy připsalo aspoň remízu. Bavořané však svůj úkol zvládli, a v posledním podzimním kole proti Bayeru se tak porvou napřímo o první místo.

Hosté si na start do tohoto klání rozhodně nemohli nijak stěžovat. Bránící Sané si v 5. minutě nepočínal ve vlastním pokutovém území nejšikovněji, nepodařilo se mu míč dostat do bezpečí, a tak Mbabu mohl poslat jemný oblouček do středu, odkud se parádně z voleje trefil Philipp. Srovnávat chtěl v 18. minutě Gnabry, ale jeho pokus zablokoval obránce Pongračič.

Bayern se i nadále s nějakou pravidelností do gólových možností nepropracovával, Müller ve 23. minutě hlavičkoval mimo, až si ve finále musel vzít slovo v závěru poločasu do té doby pozorně bráněný Lewandowski. Coman si na levé straně udělal prostor, odcentroval do šestnáctky, kde našel polského reprezentanta, a ten hlavou překonal gólmana Casteelse.

Jestli Wolfsburg dobře vstoupil do pětačtyřicetiminutovky první, pak úvod té druhé ovládl jeho sok. Rozhodující přesný zásah tohoto utkání zařídil Lewandowski v 50. minutě poté, co mu rychlou přihrávku adresoval Boateng, následovala pak jednoduchá klička vůči stoperovi Lacroixovi a také přesné zakončení na bližší tyčku, kam se Casteels již nestačil natáhnout.

Wolfsburg odpověď na tuhle inkasovanou branku již nenašel. Ačkoli se snažil být aktivní Philipp, jeho střelu z 54. minuty zlikvidoval brankář Neuer, a ta ze 64. minuty skončila pouze v zámezí. Šestadvacetiletý německý záložník neseřídil svá mířidla správně ani v 83. minutě, přičemž pár okamžiků na to spálil velkou možnost Bialek, jehož pravačku vychytal Neuer.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Heresy

Nejsme v nejak extra forme ale verim ze to dneska prolomime... 2:1

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Rich

Dobrý tip.

Reagovat
Rich

Proti Unionu jsme šance měli, ale chce to doma zabrat a získat body.. 3-1.. Pojďme Bayern.

Reagovat
Nickname 9

Hra na 4 stopery? Snad Flick ví co dělá.

Reagovat
Heresy

ta sestava je docela zajimava teda no

Reagovat
Giginek

Sule hrál pravého beka

Reagovat
Gerd 13

Dvojice Goretzka - Kimmich chybí fakt citelně!

Reagovat
Rich

Ukazuje, že jakmile jeden chybí střed je poloviční, ale když chybí oba a je to na Tolissovi, tak je to katastrofa a doufám, že Bayern posílí obranu, jelikož to je katastrofa... Nechápu, co si vedení myslí... Ale je to průser...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele