19. kolo
30.01.2021 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Bayernu (© AFP)

Bayern přesvědčivě vyhrál nad Hoffenheimem a upevnil vedoucí pozici

Bayern vyhrál 4:1 nad Hoffenheimem a upevnil pozici na čele Bundesligy. Za mnichovský klub se trefili čtyři různí hráči.

Bayern je po výhře nad Hoffenheimem s pětačtyřiceti body první, druhé Lipsko s pětatřiceti body má však jeden zápas k dobru. Hoffenheim je s dvaadvaceti body dvanáctý.

A do první velké šance zápasu se dostali hosté. V 8. minutě se ocitl tváří v tvář domácímu brankáři Neuerovi Bebou, jehož střelecký pokus však Neuer nohou vykryl. V 15. minutě mohl zase skórovat Bayern, Müllerova technická střela však skončila pouze na horní tyči. O dorážku se ještě pokoušel Kimmich, ale ani on nedokázal míč dostat mezi tři tyče.

Ve 32. minutě už se skóre zápasu měnilo. Kimmich rozehrával rohový kop centrem před brankáře Hoffenheimu Baumanna, kde si míč našel hlavou Boateng a zakončil do odkryté části brány. Ve 37. minutě se míč dostal po ose Lewandowski - Müller až ke Comanovi, kterému se podařilo najít volného Kimmicha, jehož následnou střelu Baumann vyrazil na roh.

Ve 43. minutě se Bayernu přeci jenom podařilo podruhé skórovat. Lewandowski se ubránil v pokutovém území Hoffenheimu hned několika protihráčům a posunul míč na volného Müllera, který střelou z první zakončil přímo do pravého dolního rohu.

Ještě do konce prvního poločasu se však Hoffenheimu podařilo alespoň snížit. Bebou centroval z pravé strany na rozběhnutého Kramariče, který střelou z první do protipohybu nedal Neuerovi šanci.

A ani na začátku druhé půle se diváci nenudili. V 52. minutě si totiž další gólovou šanci vypracoval Bayern, avšak Coman brankáře Baumanna nepřekonal.

V 57. minutě posunul Coman míč z levé strany do prostoru před Baumanna a odražený míč se dostal k volnému Lewandowskému, který už neměl problém s jeho usměrněním do prázdné brány. Hned v 63. minutě přidal Bayern svůj čtvrtý gól v zápase a šanci znovu vypracoval Coman, který tentokrát obloučkem posunul míč na Gnabryho, jenž vyslal chytrou střelu mezi nohy brankáře Baumanna.

V 71. minutě se trefil i sváteční střelec Pavard, jeho gól však VAR odvolal kvůli ofsajdu nahrávajícího Saného. A Bayern jako kdyby stále neměl dost. V 74. minutě se pokoušel Baumanna překonat dorážkou po přímém volném kopu Lewandowski, v 77. minutě se brankář hostů s problémy vyrážel střelu Saného.

A na závěr zápasu zahrozili i hosté. V 88. minutě se pokoušel překonat brankáře Neuera střelou ke vzdálenější tyči Nordtveit, brankář Bayernu však dokázal míč vyrazit na rohový kop.

Hráči Hoffenheimu tedy odjíždějí z Mnichova s prázdnou. Svěřenci trenéra Flicka se dostávají po dvou lednových nezdarech znovu do formy. Příští víkend čeká Bayern zajížďka do hlavního města Německa k zápasu s Herthou, zatímco Hoffenheim přivítá na vlastním hřišti Frankfurt.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (27)

Přidat komentář
Rich

Je na čase to vrátit Hoffenheimu za tu porážku na konci září... 3-1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Gerd 13

Máme jim fakt co vracet, tu nakládačku 4 : 1 jsme chytli myslím 3 dny po vítězství nad Sevillou a zisku superpoháru.

Reagovat
Rich

Pomsta dokonána a není nic sladšího, než vidět Baumanna, jak se vzteká..

Reagovat
Heresy

5:0

Reagovat
johnn

1:2

Reagovat
Nickname 9

Pokud by nevyšel ten Neuhaus (protože peníze), tak bych se pokusil o toho Baumgartnera, už delší dobu ho sleduji a není vůbec špatný. Navíc by nestál takový balík.

Reagovat
Rich

Já se trochu bojím toho, že Baumgartner by na to neměl... Si všimni i Rudy dneska podával slušný výkon, ale když byl v Bayernu, tak nestíhal a nebyl k ničemu... Upamecano je priority číslo jedna... Pak jsem slyšel, že vedení jedná snad i s Boatengem, jelikož Flick ho chce mít v týmu... A Neuhaus by měl být prioritou číslo dvě... Tolisso pryč... Roca dneska hrál dobře, bral míče, i v zakládání útoků si vedl dobře...

Ale Kimmich, prostě to je bojovník.

Reagovat
Nickname 9

To je pravda, ale já se prostě bojím, že na prostě Neuhause nebudou peníze. Ten Baumgartner by byl levný a když tak by šel někam na hostování, kde by se rozehrál. A kdyby ne, tak je mladý a jednoduše by se udal.

Roca byl super, měl by hrát mnohem častěji.

Jinak s Upamecanem už mluvil Salihamidžić, který to sám potvrdil takže je to na dobré cestě

Reagovat
Rich

Jako Upamecano bude stát přes 40 mega... Jelikož výstupní doložka tam je... Nejsem si jistý, ale 40 mega stojí asi Neuhaus... Pokud se prodá Tolisso, udá se Sarr někde (i třeba za malý prachy), tak by to šlo. Navíc mám takový pocit, že hraje na CAM, což je pozice Musialy hlavně a Mullera, čili na CM by mohl hrát sice, ale myslím si, že by stál tak kolem 30 mega, což je sice o 10 mega levnější, ale Neuhaus je dál než on, lepší o míle... Navíc Němec, takže pro německý nároďák důležitá postava. S Kimmichem, Goretzkou by se mohl točit...

Hodně si přeji Neuhause do Bayernu, má obrovské kvality. Snad vyjde ten Upamecano, jelikož nedovedu si představit, kde hledat kvaitního obránce.

Reagovat
Nickname 9

Upamecano musí přijít, nedovedu si představit, že by našli někoho jiného, podobně kvalitního. Neuhaus by byl super, ale četl jsem, že se mu do Bayernu nechce, protože by se nemusel prosadit. Navíc prý bude v létě k dispozici 80 mega. Ještě ten Zakaria, dokonale by nahradil Javiho, ale nemyslím si, že by Monchengladbach pustil hned 2 skvělý hráče.

Prodat Tolissa tak za 35 mega. Zbavit se Sarra, Alaby, Martineze, Costy a Motinga.

A vyšlo by to, tak akorát. Zase by z nich byl neporazitelný válec

2021/22:

Neuer - Kimmich, Upamecano, Lucas, Davies - Zakaria, Goretzka - Coman /Sané /Gnabry, Neuhaus, Müller - Lewandowski

Reagovat
Jardman

Tak že bude hrát Kimmich na bekovi snad sám nevěříš a snad ani nechceš, za mě musím hrát ve středu a napravo Pavard (má na to), Richards z béčka nebo přivést někoho no. Mně se dnes líbil Kramarič, škoda, že ten nevyšel jako backup za Lewu, Thomasa i na křídlo by byl výbornej.

Reagovat
Nickname 9

Máš pravdu, nevěřím. Ale kdyby bylo potřeba, tak by tam zahrál. Hraje tam dobře, ale ve středu je ještě mnohem lepší. Pavard na to nemá, alespoň v této formě. Snad se probere. V tom případě získat někoho, ale nikdo mě nenapadá. Kramarice je škoda, 100 krát lepší než Moting.

V tom případě:

Neuer - Pavard, Upamecano, Lucas, Davies - Kimmich, Goretzka - Coman /Gnabry /Sané, Neuhaus, Müller - Lewy

Reagovat
Heresy

vcera pavard hral skvele ... a kdyby nebylo ofsidu dal i paradni gol ..

Reagovat
Nickname 9

Pavard má zápasy kdy hraje skvěle, ale pak má zápasy kdy je hroznej, kazí a dostáváme kvůli němu góly...viz. Monchengladbach....

Reagovat
Heresy

Na gladbachu byli vsichni jak postizeni... Nehazel bych to jen na pavarda

Reagovat
Nickname 9

Neházím to jen na něj, ale on na tom měl výrazný podíl.

Reagovat
Rich

Pavard včera hrál jako minulou sezonu, ale za tuhle sezonu hrál poprvé skvěle... A ano proti Gladbachu sice všichni hráli hrozně, ale ty góly, minimálně dva šly za ním...

Reagovat
Rich

Ono když se nad tím zamyslím, tak fakt prioritou je Upamecano, pak nejlépe někoho na pravého beka, protože Pavard se asi nevzpamatuje, ale dneska hrál dobře dopředu a dozadu taky... Neuhaus by byl důležitý, ale ne tolik jako Upamecano, ale je potřeba ho přivést...

Souhlasím s těmi, který mají odejít... Protože na to už nemají. Alaba by klidně mohl zůstat, kdyby nebyl sketa, ale až půjde do Realu, tak alespoň jim to bude kazit...

Jinak já bych to viděl asi takhle pro sezonu 2021/2022:

Neuer (Nubel), Pavard (Richards nebo někoho přivést), Sule (Niazou), Upamecano (Boateng), Davies (Lucas), Kimmich, Goretzka (Neuhaus nebo Roca), Coman / Sané, Muller / Musiala, Gnabry (Odoi, pokud by vyšel, že by přišel a nebo někoho zdarma, Dembelému vyprší smlouva tuším) a Lewa (Někoho přivést do budoucna, možná Millika)...

Záleží, co s Boatengem, na jednu stranu na lavičku by byl ideální. Hráč se zkušenostmi a mladíci by se od něj mohli ledacos naučit. Navíc, Bayernu dal fakt hodně za ty roky, minulou sezonu měl podstatný podíl na treblu... Fakt tam záleží na vedení číst a jak se mu bude dařit... Zakaria je podle mě zbytečný přivést.

Reagovat
Nickname 9

Boatenga bych prodloužil o rok, učili by se od něj Nianzou a Upamecano a pak by mohl jít. Samozřejmě bych mu výrazně zmenšil plat. Dembelého bych nebral, skleněných křídel máme dost. Odoi by byl skvělý. Milik je teď nereálný, před pár dny přestoupil do Marseille. Zakaria spíš až do budoucna, za 2-3 roky. Alaba býval dobrý, teď už ale není, Upamecano je mnohem lepší, takže pro Bayern výhra. Navíc ty prachy co chce, jen ať si ho v Madridu užijou.

Reagovat
Rich

Já bych Boatengovi dal dva roky a pak by mohl odejít třeba do MLS... A nebo ukončit kariéru, v Bayernu je dlouho a byl pilířem obrany, akorát, kdyby se podařilo, aby se mu trochu snížil plat, nějak to bylo ve vedených rozhovorech. Odoi je talent, za mě škoda, že ho má Chelsea, jeden z nejvíce protivných týmů... I když takový United ty jsou ještě více otravnější...

Alaba pryč, se to hráčům v Reálu nebude líbit a nakonec budou ve stejné krizi jako Barca, což by mi vůbec nevadilo. Postupný rozklad...

Reagovat
Müllered

Jste moc optimističtí ohledně přestupů, budeme rádi, když vyjde ten Upa.

Reagovat
Rich

Na tom něco bude... Ono vedení je dost lakcní a bude škudlit, jestli vyjde Upamecano, tak to bude taková úleva... Ale sakra Zirkzee na hostování s výkupkou, teď přijdeme ještě o Richardse... Fakt super...

Reagovat
Jardman

*byl k ničemu.

Nebyl k něčemu znamená, že byl k něčemu.

Přestupy typu Rode, Rudy, Kirchhoff mám rád, škoda, že nevychází.

Reagovat
Ferragamo7

Schválne som si všímal tohto hráča v zápase Schalke-Bayern,ale že by som nejako ,,odpadával" z jeho výkonu,to nie.Ale je pravda,že som ho videl iba v tomto inkriminovanom zápase,takže moje videnie môže byť skreslené.Možno jeho výkon celkom zapadal do obrazu hry, blbej nálady a frustrácie, ktorá v Schalke momentálne je.Ono je veľký rozdiel hrať v priemernom tíme a potom prestúpiť do Bayernu a tam podávať zápas čo zápas výkony na top úrovni.

K dnešnému zápasu-je neuveriteľné ako super vyšiel reparát a ešte aj rovnaký výsledok.

Reagovat
Giovanni

Nič iné si neprajem len to aby Upamecano prišiel do Bayernu,a taktiež Neuhaus,dobre by bolo keby tam ešte zostal aspoň na jednú sezonu Boateng. Sule,Tolisso,Sarr,D.Costa a Choupo-Moting v ich prípade bude najlepšie keď sa ich čím skôr v Bayerne zbavia...A za každych okolnosti je treba udržať Musialu,zdá sa,že to bude v budúcnosti kľučový hráč v FCB....Všimol som si,že dnes bolo v Alianz Arene veľa dúhovej farby,rohove zástavky,za branami na ochozoch,Neuer mal dúhovu kapitánsku pásku...to mali buzeranti nejaký sviatok?

Reagovat
Jardman

Obecně diskriminace. Rasismus, menšiny, oběti holokaustu, homofóbie. Ale taky mě prvně napadnou buzny potažmo LGBT.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele