30. kolo
20.04.2021 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Bayernu Mnichov (© AFP)

Bayern zásadně nakročil k bundesligovému prvenství, doma přelstil Leverkusen

Bayern udělal důležitý krok k zisku titulu. Ve vloženém kole využil dalšího zaváhání Lipska, které prohrálo překvapivě na půdě 1. FC Köln, a pakliže v příštím střetnutí na půdě Mainzu opětovně uzme tři body, stane se mistrem Německa pro letošní sezónu. O své výhře nad Leverkusenem rozhodli už v první půli Eric Maxim Choupo-Moting a Joshua Kimmich.

Deset bodů, takový je náskok bavorského výběru na druhé místo, který by mohl opravdu jen stěží promrhat. Poté, co mužstvo Stern des Südens, zmítané stále mnoha absencemi, včetně té nejklíčovější v podobě Roberta Lewandowského, vypadlo z Ligy mistrů s PSG, se na domácí scéně rychle oklepalo a vyhrálo v důležitých bitvách nad Wolfsburgem a též v tomto případě.

Bayer naopak přišel o svou sérii tří utkání bez porážky, zůstal po úterním programu na šesté příčce v tabulce, a nic se v podstatě nezměnilo na skutečnosti, že čtyři kola před koncem se bude muset ještě tvrdě rvát o uhájení pozic zaručující postup do evropských pohárů pro příští ročník. V Mnichově se mu nezdařil hlavně vstup do duelu, ani v útoku pak nepůsobil nejlépe.

Domácí poprvé skórovali v 7. minutě. Alaba svým jemným obloučkem v šestnáctce vybídl Müllera, jeho zakončení zlikvidoval gólman Hrádecký, jenomže balón vyrazil pouze k nohám číhajícího Choupo-Motinga, který už z dorážky zacílil. Ve 12. minutě hodlal náskok domácích navýšit Coman, jeho pokus zpoza pokutového území ale rozhodně nebyl ten nejpovedenější.

O pár chvil později se však Bayern dočkal i své druhé gólové odměny. Alabův centr zleva bek Tapsoba špatně odvrátil, meruna se odrazila ještě od jeho spoluhráče Sinkgravena k volnému Kimmichovi, jenž pohotově zamířil ke vzdálenější tyčce. Ve 21. minutě se pokoušel o snížení stavu český reprezentant Schick, avšak brankáře Neuera levačkou zásadněji nevystrašil.

Ve 35. minutě mohli znovu udeřit Die Roten, Kimmichovu střelu z dálky však vyřešil zdárně Hrádecký, ve 44. minutě se zaskvěl i proti přímému kopu Alaby. V 66. minutě ho podruhé v tomto klání přelstil Choupo-Moting, jeho trefa ovšem nevyla uznána pro ofsajd, o tři minuty později naopak mohl zápas zdramatizovat Leverkusen, nicméně Bellarabi orazítkoval břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Heresy

3:1

Reagovat
Rich

Skvělý výkon, opravdu dneska byla radost sledovat Bayern. Lucas famózní na stoperovi... Musiala neskutečný, 18 let a je lepší než Coman a Sané... Chupo slušný výkon... A Kimmich nejlepší ve středu hřiště. A musím zmínit Nianzou, byl tam chvíli na stoperovi, ale ty přihrávky, bránění a sebejisté vyvezení míče přes půlku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele